clips_colorsEl procés d’Ecoauditoria pretén constituir una eina de treball per avançar cap a la sostenibilitat de cada organització. Ens permet identificar i dimensionar la problemàtica ambiental de la generació de residus en l’àmbit concret de la nostra activitat, ajudant-nos a entendre les conseqüències de la nostra relació amb l’entorn, especialment pel que fa a l’ús que fem dels recursos.

Contacta'ns per a que t'assessorem. Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

L’objectiu final de l’Ecoauditoria és el d’establir una dinàmica permanent de reducció de residus i consum responsable que involucri, en diferents funcions, a tots els membres de l’organització i, alhora, a aquelles persones o col·lectius que s’hi puguin relacionar. Hem de valorar que aquest procés ens ofereix una oportunitat d’acció en el propi medi que pot repercutir més enllà de l’organització, implicant o influenciant socis/es, usuaris/àries, estudiants, infants etc. que s’hi trobin directament o indirectament relacionats, així com els mateixos treballadors i treballadores en el seu dia a dia. Cal aprofitar doncs aquest potencial sensibilitzador de la proposta: un canvi d’hàbits individual dins l’organització pot tenir un efecte de taca d’oli cap a d’altres situacions de la vida, no només afectant l’àmbit professional, sinó també el personal i social.

El desenvolupament d’aquest procés ha de permetre, alhora, establir un marc de debat i discussió sobre els diferents punts de vista que es puguin manifestar, potenciar les relacions de cooperació, així com incrementar la implicació i responsabilitat dels diferents membres de l’organització de cara a una millora en la gestió ambiental interna.