Exposicions

Us convidem a fer una visita virtual a algunes de les exposicions que oferim.

Desembruta

expo_desembruta_prevencio_abandonament_residusL'exposició difon de forma molt gràfica la problemàtica de l'abandonament de deixalles a l'entorn (ciutats i pobles, platges, boscos, camps, rius, mar...), des del malbaratament de recursos, fins als impactes econòmics, socials, en el medi, la salut i en les generacions futures. S'exposen els resultats de la campanya Desembruta, amb fotos pujades al mapa de punts negres (visionades en un reproductor integrat) i vídeos de les accions de sensibilització realitzades amb voluntaris.

Finalment aporta propostes a desenvolupar des de tots els sectors que tenen una responsabilitat compartida per eradicar aquest problema des de l'origen, ja que no generar un residu és la millor manera d'evitar-ne el seu abandó. Una mostra de productes d'un sol ús i hàbits no respectuosos es contrasta amb les seves respectives alternatives de consum responsable.

L'exposició s'emmarca en la campanya Desembruta, que pretén detectar les zones més afectades del país mitjançant la participació 2.0 (aplicació mòbil gratuïta i mapa on-line on penjar fotos de residus abandonats), disminuir l'abocament il·legal i l'abandonament de residus, i ajudar a invertir la tendència actual de creixement dels residus fomentant de manera eficaç la reducció de residus, la reutilització i el reciclatge.

Llegeix més...

Tan clar com l'aigua

expo_tan_clar_com_laigua_girona

L'exposició mostra les conseqüències de beure aigua envasada (impactes ambientals i econòmics) en comparació amb l'aigua de l'aixeta, que és més ecològica, més econòmica i de qualitat.

Llegeix més...

Prevenció de Residus


expo_prevencioL'exposició respon a per què cal reduir els residus i planteja propostes que tots podem dur a terme fàcilment en la nostra vida quotidiana.

Llegeix més...

El Sistema de Retorn d'envasos de begudes


expo_sddr_plafons_rL'exposició mostra la problemàtica de l'excessiva generació d'envasos i compara l'actual gestió de residus amb el Sistema de Retorn d'envasos reutilitzables i d'un sol ús. Descriu els avantatges ambientals, econòmics i socials dels envasos retornables; que el converteixen en un sistema de recollida i gestió d'envasos necessari: més just, ecoeficient i econòmic.

Llegeix més...

Comerç Verd


expo_comer_verdL'exposició aporta propostes que el sector comercial pot aplicar per tal de reduir les deixalles que produïm, facilitant criteris per minimitzar l'envasat en el transport i ampliar l'oferta comercial de productes respectuosos amb el medi ambient.

Llegeix més...