cabassos retornables gracia

Alguns comerços del projecte Comerç Verd de Gràcia incorporen el servei de cabassos retornables que ofereixen als seus clients amb un dipòsit de 5€ per tal de reduir el consum de bosses d'un sol ús.

Així, aquests establiments, que ja tenen una oferta de productes respectuosos amb el medi ambient, fan un pas més enllà amb una solució pràctica i senzilla per eliminar les bosses de plàstic.

Notícia a El Digital de l'Ajuntament de Barcelona

Notícia a BTV

 

Com funciona?

Els comerços participants tenen a disposició dels clients cabassos en règim de lloguer, de manera que els clients que no porten cap element per endur-se la compra (bossa reutilitzable, carretó, cabàs...) tenen l'opció d'endur-se un cabàs deixant una fiança de 5 € que recuperen en retornar el cabàs a la botiga.

Altres accions

A més, aquests comerços participen en l'exposició de Comerç Verd a la Vila de Gràcia que mostra una gran varietat de productes (d'alimentació i begudes, cosmètica, higiene, neteja, roba, calçat, accessoris, decoració ...) a granel, reutilitzables, amb certificat ecològic, de producció local i de comerç just que es poden trobar als establiments del barri que pertanyen a la Xarxa. El paper d'aquests comerços compromesos amb el medi ambient com a facilitadors del consum responsable és clau.
L'exposició està ubicada al Punt Verd Tabuenca (c/ Guilleries 24), del 15 de desembre al 16 de gener.

Des de la Fundació per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable portem anys potenciant la Xarxa Catalana de Comerços Respectuosos amb el Medi Ambient. Aquesta Xarxa és una eina que aglutina i coordina diferents Xarxes creades arreu de Catalunya amb criteris de prevenció de residus i respecte pel medi ambient.

Aquest 2013 hem volgut acostar-nos a la Vila de Gràcia per conèixer i potenciar totes aquelles iniciatives comercials que tenen en compte el medi ambient en la seva activitat. L’objectiu bàsic de la campanya és informar i garantir els drets dels consumidors/es a exercir un consum sense generar residus i respectuós amb el medi ambient. Per aquesta raó és especialment important la participació del sector comercial compromès amb el medi ambient de la Vila de Gràcia.