rebostsantandreuAquest any, la Xarxa de Comerç Verd de Sant Andreu, conformada per botigues de diferents rams que tenen oferta de productes ecològics i respectuosos amb el medi ambient, es consolida i creix amb la incorporació de nous membres. Els comerços adherits a la Xarxa de Comerç Verd ofereixen productes o serveis que permeten fer un consum i una compra més sostenible i responsable amb el medi ambient i la societat. El Comerç Verd és una iniciativa de la Fundació per a la Prevenció de Residus I el Consum Responsable I compta amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona.

 

 

 

 Els comerços del barri de adherits a la Xarxa de Comerç Verd de Sant Andreu són:

- Farmàcia Franquesa

- La Botiga Ecològica

- Equivalenza Sant Andreu

- Cistelleria Can Sol

- Vins i Teca

- El Celler de la Divina

- Vinalium Sant Andreu

- La Graneria de Sant Andreu

- El Rebost de Sant Andreu

- El Rebost de la Marina

Els comerços que formen part de la xarxa compleixen tots o alguns dels següents criteris:

1. Venen productes amb certificació ecològica
2. Venen productes locals i/o de comerç just
3. Col·laboren amb la reducció de la bossa de plàstic d'un sol ús
4. Venen a granel i/o de productes reutilitzables

Per això, enguany organitzem una exposició dels productes més característics d’aquests comerços que tindrà lloc a l’Ateneu l’Harmonia amb motiu de la Setmana Europeu de la Prevenció de Residus, del 21 al 25 de novembre. A l’exposició es donarà a conèixer al barri l’oferta ecològica, de proximitat o de venda a granel de la qual disposen els petits comerços propers. Amb mesures com aquesta, la Fundació busca impulsar iniciatives per promoure el consum responsable amb la col·laboració de tots els agents implicats.

Des de la Fundació per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable fa anys potenciem la Xarxa Catalana de Comerços Respectuosos amb el Medi Ambient arreu del territori.