EMPLEAVERDE Empreses cap al Residu Zero

 web_web_agriculturaalimentacinymedioambiente_63pxlogo Fundación Biodiversidadprograma Emplea VerdeFons Europeu

Empreses cap al Residu Zero és un nou projecte que la Fundació per a la Prevenció de Residus engega amb el suport del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, la Fundación Biodiversidad,  el Programa empleaverde 2007-2013 i el Fondo Social Europeo, el Gob (Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa) i Urbaser.

El projecte consisteix en crear una xarxa d'empreses afins a l'Estratègia Residu Zero a Catalunya i les Illes Balears perseguint els següents objectius:
• Fomentar el desenvolupament de polítiques i pràctiques de "residu i emissió zero" en els processos productius i en l'activitat de les empreses.
• Impulsar i aplicar polítiques de "responsabilitat ampliada del productor".
• Impulsar la reducció de residus a partir de l'ecodisseny industrial, dels productes i processos, la homologació i estandardització d'elements de distribució.
• Crear bases de dades de referència de bones pràctiques en la reducció de residus i millor aprofitament dels recursos per empreses.

Per crear la xarxa s'ha elaborat un mòdul formatiu presencial de 5 hores dirigits a directius i treballadors i treballadores d'empreses de diferents sectors amb l'objectiu de transmetre la necessitat d'impulsar mesures encaminades a reduir l'impacte mediambiental de les seves activitats.

El mòdul s'impartirà a cada una de les demarcacions catalanes i a l'illa de Mallorca. El calendari previst de desenvolupament és:

icon Programa mòdul 1 Els beneficis en les empreses ecoeficients (53.79 kB) 28 febrer 2012 Barcelona
icon Programa mòdul 2 Els beneficis en les empreses ecoeficients (889.18 kB)
5 juny 2012 Girona
 icon Programa mòdul Lleida Els beneficis en les empreses ecoeficients (628.21 kB)
25 setembre 2012 Lleida
icon Programa mòdul Palma Els beneficis en les empreses ecoeficients (626.02 kB)
1 octubre 2012 Palma (Mallorca)
icon Programa mòdul Manacor Els beneficis en les empreses ecoeficients (625.95 kB)
2 octubre 2012  Manacor (Mallorca)
icon Programa mòdul Reus Els beneficis en les empreses ecoeficients (189.76 kB)
23 octubre 2012 Reus
Accions gratuïtes cofinançades pel FSE (Fondo Social Europeo)

 

Paral•lelament a la realització dels mòduls formatius, es crearà una pàgina web Residuo Cero_empresas, on es podrà aprofundir sobre els continguts i facilitar l'assessorament a les empreses que decideixin implantar alguna de les propostes presentades en el mòdul.

Per a les empreses i treballadors/es interessats a participar-hi la formació és gratuïta. Podeu informar-vos per correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., o per telèfon 936 686 107 / 676 488 720


Col·laboradors:

Logo_gob_50pxlogo_urbaser_50px

 

 

 

 

No hi ha articles a aquesta categoria. Si es mostren les subcategories dins d`aquesta pàgina, pot ser que continguin articles.

Estratègia Catalana Residu Zero

logo_residu_0_pEl Residu Zero: un objectiu, una direcció, un missatge, una eina de comunicació.

Vol impulsar una gestió preventiva i eficient dels recursos limitats i els residus, i la contaminació associada a tot el seu Cicle de vida

Vol impulsar una economia circular, de tancament dels cicles de matèria i energia, baixa en carboni.

Aquesta iniciativa és possible a la iniciativa i col·laboració intersectorial d'universitats com la UPC, la UB, l'ICTA-UAB, del món municipalista amb l'Associació de municipis RS porta a porta municipis del model Residu Mínim, entitats ecologistes i cíviques com GAIA, CAPS, la Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable, Ecologistes de Catalunya, CEPA...que hem estat treballant colze a colze en la Comissió promotora.