Debats territorials a Catalunya

Els debats tenen l’objectiu d’analitzar la situació actual dels envasos a casa nostra i les possibles accions a emprendre per a influir en la prevenció dels residus i la reducció de la contaminació ambiental que comporta el cicle de vida dels productes de consum en l’extracció, transport, producció, consum i residus finals.

DEBAT A GIRONA. 27 de gener de 2010

JORNADA A TARRAGONA. 24 de febrer de 2010

JORNADA A BARCELONA. 2 de març de 2010

DEBAT A CERVERA. 17 de maig de 2010

Els debats pretenen:

  • Obrir el debat sobre les conseqüències econòmiques i ecològiques d’aquest model de producció, consum i gestió dels envasos a casa nostra.
  • Plantejar quines podrien ser les solucions i propostes de canvi de normativa i model per aplicar un model sostenible i ecoeficient, a Catalunya i a l’Estat.
  • Crear i vertebrar una coalició o Xarxa a nivell català amb el suport de: ens locals, administracions amb competències, envasadors, gremis de recuperadors, entitats socials, ecologistes, de consumidors, etc.
  • El propòsit de la qual és impulsar un canvi de model que permeti reduir, reutilitzar i reciclar el màxim de residus d’envasos, així com aplicar el principi comunitari de “responsabilitat del productor”.

Retorna - Retornar per al futur

envasos efecte barridoTornar a vendre les begudes amb dipòsit: una decisió valenta per protegir el nostre medi ambient

Amigos de la Tierra, CECU, Fundació per la Prevenció de Residus, Greenpeace i el Gremi de Recuperació de Catalunya celebren que el Govern de València torni a vendre las begudes amb dipòsit a la seva comunitat autònoma.

Les aigües, les cerveses, els refrescos i els sucs es tornaran a vendre amb dipòsit a la Comunitat Valenciana. Així ho va anunciar la setmana passada la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic amb l'objectiu d'evitar l'abandonament massiu de llaunes i ampolles i protegir així l'entorn terrestre i marí del seu territori.

Llegeix més...

Logo-twitter     youtube_logo   web     

 


municipis_sddr_030111_web