Actualitat

En aquesta secció trobareu els comunicats i notes de premsa relacionats amb la ideologia, projectes i estudis de la Fundació.

Seleccioneu un àmbit de la llista i després seleccioneu una notícia.

Nombre d`articles:
23

Actualitat 2014

Nombre d`articles:
29

Actualitat 2013

Nombre d`articles:
24

Actualitat 2012

Nombre d`articles:
6

Actualitat 2011

Nombre d`articles:
13

Això no és Prevenció

Nombre d`articles:
2

Actualitat 2009

Nombre d`articles:
6

Actualitat 2010

Nombre d`articles:
36

Actualitat 2015

Nombre d`articles:
8

Actualitat 2016

Nombre d`articles:
37

Actualitat 2017

Nombre d`articles:
68

Actualitat 2018

Nombre d`articles:
71

Actualitat 2020

Nombre d`articles:
7

Actualitat 2020

Nombre d`articles:
47

Newsflashes

Nombre d`articles:
0

Newsflash

Nombre d`articles:
5

Rezero

<script type="text/javascript">

var _gaq = _gaq || [];
_gaq.push(['_setAccount', 'UA-22053240-1']);
_gaq.push(['_trackPageview']);

(function() {
var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true;
ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js';
var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
})();

</script>

Nombre d`articles:
0

Experiències Comerç Verd

Nombre d`articles:
13

Memòries

Memòries anuals de la Fundació per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable.
Nombre d`articles:
1

Campanyes

Nombre d`articles:
0

Comerç Verd

Nombre d`articles:
3

Publicacions

Publicacions editades per la Fundació per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable.
Nombre d`articles:
3

Presentació

Nombre d`articles:
7

Educació


  • Garantir el dret dels ciutadans i ciutadanes a consumir sense genera residus

Nombre d`articles:
0

Exposicions

Us convidem a fer una visita virtual a algunes de les exposicions que oferim.
Nombre d`articles:
3

Materials didàctics

Nombre d`articles:
5

Públic familiar

Nombre d`articles:
1

Públic adult

Nombre d`articles:
9

Públic infantil

Nombre d`articles:
9

RezeroLab - Recerca i solucions cap al Residu Zero

RezeroLab és una línia de Rezero amb una mirada més enllà de la situació actual on generar coneixement i provar iniciatives cap a la societat Residu Zero. És un espai on Rezero presentarà informes i estudis innovadors, proves pilot i generarà debat per fer possibles les solucions cap a la societat futurible que anhelem.

 

PULICACIONS

ESTUDIS I INFORMES

PROVES PILOT

EN DEBAT

 

 

Nombre d`articles:
0

Estudis

2020. Existing measures & policy recommendations to minimise the impact of menstrual products, nappies & wet wipes (report)

2020. The environmental & Economic Costs of singles-use menstrual products, baby nappies & wet wipes - Investigating the impact of these single-use items across Europe (report)

2020. Informe les Illes Balears cap al residu zero. Situació actual i indicadors cap a la transició (presentació //informe complert)

2019. Informe Catalunya cap al residu zero. Situació actual i indicadors cap a la transició (resum executiu // informe complert)

2016 Disseny i desenvolupament del projecte Life + Rewine. La Reutilització al sector vitivinícola.

2015. Disseny i elaboració del Primer Informe Catalunya cap el Residu Zero.

2015. Disseny i redacció de l’Informe Redesigning Producer Responsibility. A new EPR is needed for a circular economy. Zero Waste Europe.

2015. Disseny i elaboració de l’estudi La Responsabilitat Ampliada del Productor -RAP- com a instrument d'avenç cap al Residu Zero.

2014-2016. Disseny i desenvolupament del projecte Prova pilot de retorn d’envasos a les universitats. Cambra de Comerç de Barcelona, ASCAME i FUNDITEC.

2014. Disseny i elaboració de l’Informe Implantació d’un sistema de retorn d’envasos de begudes. Oportunitats econòmiques pels municipis catalans. Retorna.

2014. Disseny i elaboració de l’estudi Potencial de creación de empleo a través de la mejora de gestión de los RAEE. Gremi de Recuperació de Catalunya.

2013. Disseny i direcció de l'estudi Recogida Selectiva de envases en España. Realitzat pel Catedràtic Ramon Sanz-UPC.

2013. Disseny i desenvolupament de la Prova Pilot d'implantació temporal d'un sistema de dipòsit devolució i retorn al municipi de Cadaqués.

2013. Elaboració de l’estudi Recycling of Nespresso capsules in Catalonia. Nestlé.

2013. Disseny i realització de l'estudi Flujos de residuos de envases. Gremi de Recuperació de Catalunya.

2011. Disseny i elaboració de l’Estudi d’elements d’envasat segons tipologia de comerç, recull d’experiències sobre prevenció del sobreenvasat i alternatives per al mercat català. Agència de Residus de Catalunya.

2009, 2010, 2011. Disseny i elaboració dels Informes Anuals Producció de residus en la compra quotidiana a Catalunya. Agència Catalana del Consum.

2010. Disseny i elaboració de l’estudi Sobreenvasat i envasos superflus en productes de consum quotidià. Agència de Residus de Catalunya.

2010. Disseny i elaboració de l’estudi El comerç de proximitat i la sostenibilitat. L’aposta del comerç de proximitat per una informació amb valor ambiental del producte i la reducció d’envasos d’un sol ús. Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS).

2010. Direcció de l'estudi Análisis del Ciclo de Vida de la Gestión de Envases ligeros mediante SIG y SDDR en España. Realitzat per Innedit.

2008-2009. Disseny i elaboració de l’Estudi Tendències i efectes ambientals i socials de les polítiques de la producció, distribució i consum d'envasos a Catalunya. Elaborat conjuntament amb l’ICTA-UAB.

2008. Disseny i elaboració de l’Estudi Limitació de les Bosses de Plàstic de nansa d'un sol ús.

2008. Disseny i elaboració de l’Estudi Estalvi econòmic associat a les pràctiques de prevenció de residus per a una família estàndard catalana. Agència de Residus de Catalunya.

Nombre d`articles:
0

Estudis 2015

Nombre d`articles:
1

Estudis 2014

Nombre d`articles:
1

Estudis 2011

Nombre d`articles:
1

Estudis 2010

Nombre d`articles:
6

Estudis 2007

Nombre d`articles:
2

Estudis 2009

Nombre d`articles:
4

Estudis 2008

Nombre d`articles:
1

En debat

A rezero creem important posar en debat i en comú les solucions que ens apropin a la societat Residu Zero.

Nombre d`articles:
4

Assessorament

La Fundació ofereix als seus benefactors i amics (empreses, entitats o associacions, administracions) assessorament en diversos àmbits.

Nombre d`articles:
0

Subvencions

La Fundació ofereix als seus benefactors i amics (empreses, entitats o associacions, administracions) l'assessorament i preparació de la documentació necessària per a sol·licitar les subvencions en l'àmbit de la reducció de residus i el consum responsable.
Nombre d`articles:
1

Ambientalització de festes

Nombre d`articles:
1

Servei de campanyes

Nombre d`articles:
2

Ecoauditories

Nombre d`articles:
1

Plans locals

Nombre d`articles:
2

Campanyes estratègiques

Nombre d`articles:
0

Dipòsit, Devolució i Retorn

Nombre d`articles:
5

Materials gràfics

Nombre d`articles:
3

La campanya: Catalunya Lliure Bosses

no_bosses-190La campanya es planteja com una eina perquè administracions, entitats, ciutadania, institucions i agents econòmics del nostre país prenguin consciència per avançar cap a la reducció efectiva de les bosses de plàstic L'objectiu és l'aplicació d'una normativa que apliqui una taxa de 0'20€ a cada bossa d'un sòl ús.

 

  •  

    Que el Govern de la Generalitat de Catalunya i especialment el DMAH reguli el consum indiscriminat i gratuït de bosses de plàstic a Catalunya, a partir de l'aplicació d'un impost ecològic de 0,20 €/bossa.
  • Que l'impost ecològic reverteixi en un nou organisme, el Fons Econòmic de Prevenció, per a la realització d'actuacions mediambientals a tot l'àmbit català.
  • Que es desenvolupi una campanya de comunicació sobre la limitació de la bossa de plàstic en el context de la prevenció de residus d'envasos i embolcalls, que s'estengui a tota Catalunya.
  • Que es desenvolupin mecanismes per a fomentar els elements reutilitzables per a que facilitin al consumidor el procés de desús de la bossa d'un sòl ús.
  • Celebrar el dia 3 de juliol el Dia Internacional Lliure de Bosses.
Nombre d`articles:
0

Materiales gráficos

Nombre d`articles:
2

Graphic materials

 

imatge_3juliol_tWilling to keep working for the reduction of plastic bags, this year we will celebrate the International Plastic Bag Free Day, that will be held on July 3rd.

Two years ago the Catalan Foundation for Waste Prevention and Responsible Consumption, with the support of municipalities, retailers, organizations, companies all over Catalonia and in the context of the “Catalonia free of bags” campaign, we declared July 3rd the International Plastic Bag Free Day
The aim of that day is aware society of the need to change the overconsumption of plastic bags and disposable products for more responsible and environmentally friendly habits. It is also a day to assess the results of the measures applied in different countries.

This year international organizations will join the initiative which will turn July 3rd in International Plastic Bag Free Day. Therefore it will be a day of celebration, reflection and exchange of experiences around the world.

In order to facilitate your participation, in May several materials will be uploaded at our Foundation website: communication tools (slogan, logo, poster, banner, leaflet, radio advertisement, video...), the statement for the July 3rd, a set of ideas of activities to develop the same day or during the week of June 28th to July 4th. We will also inform you about the conferences we are preparing in Barcelona and Girona, before July 3rd about the situation of plastic bag consumption and strategies to reduce it in Catalonia, Spain and also from an international perspective.


We will inform you through email and you can also consult the website.

Finally, we encourage you to join the celebration:
1. If you have already thought of an activity or idea, please send it so we can post it on the web.
2. If you have any idea or proposal, you can collaborate with us.
3. If you want to participate and do not know how, please let us know so we can help you.


Moving forward to reduce waste

Nombre d`articles:
2

SDDR - Xarxa retorna

Clica segons idioma:

logo_retorna_cat       logo_retorna_cs

 

 

 

Nombre d`articles:
1

Retorna - Retornar per al futur

Nombre d`articles:
3

Estratègia Catalana Residu ZERO

logo_residu_0_pEl Residu Zero: un objectiu, una direcció, un missatge, una eina de comunicació.

Vol impulsar una gestió preventiva i eficient dels recursos limitats i els residus, i la contaminació associada a tot el seu Cicle de vida

Vol impulsar una economia circular, de tancament dels cicles de matèria i energia, baixa en carboni.

Aquesta iniciativa és possible a la iniciativa i col·laboració intersectorial d'universitats com la UPC, la UB, l'ICTA-UAB, del món municipalista amb l'Associació de municipis RS porta a porta municipis del model Residu Mínim, entitats ecologistes i cíviques com GAIA, CAPS, la Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable, Ecologistes de Catalunya, CEPA...que hem estat treballant colze a colze en la Comissió promotora.

Més informació:

Què és Residu Zero

Fòrums celebrats

Compromisos per a cada sector

Experiències catalanes cap al Residu Zero

Nombre d`articles:
1

2n Fòrum Estratègia Catalana Residu Zero (2012)

Els Fòrums que es realitzin volen visualitzar experiències pràctiques actuals, algunes d'elles de casa nostra, que tendeixen al "residu zero".

L'objectiu és acollir-les, adaptar-les i expandir-les, promovent alhora la innovació, el foment de nous productes i nous processos econòmics i socials, i una nova normativa que ho afavoreixi.

Els Fòrums volen també, definir i adoptar compromisos dels diferents sectors; empreses, ens locals, universitats i centres de recerca i coneixement, entitats, de la societat civil,..per avançar en col·laboració en aquesta direcció.

Nombre d`articles:
2

Compromisos per als diferents sectors

En aquesta secció podreu descarregar-vos diversos documents en funció al sector que representeu o a l'àmbit on voleu presentar la proposta.
Nombre d`articles:
1

Fòrum Estratègia Catalana Residu Zero

Els Fòrums que es realitzin volen visualitzar experiències pràctiques actuals, algunes d'elles de casa nostra, que tendeixen al "residu zero".

L'objectiu és acollir-les, adaptar-les i expandir-les, promovent alhora la innovació, el foment de nous productes i nous processos econòmics i socials, i una nova normativa que ho afavoreixi.

Els Fòrums volen també, definir i adoptar compromisos dels diferents sectors; empreses, ens locals, universitats i centres de recerca i coneixement, entitats, de la societat civil,..per avançar en col·laboració en aquesta direcció.

Nombre d`articles:
3

Uncategorised

Nombre d`articles:
22

English

Nombre d`articles:
6

Xarxes Comerç Verd

Nombre d`articles:
12

Col·labora

Pots col·laborar amb nosaltres de diverses maneres! Totes i cadascuna d'elles ajudaran a que la Fundació pugui desenvolupar la seva missió amb èxit! 

Col·labora amb nosaltres:

Fes-te soci

Fes una donació

Sigues voluntari-a

Empreses col·laboradores

Nombre d`articles:
4

Actualidad

Nombre d`articles:
3