pladeprofit presentacio

Avui s'ha presentat el Pla d’acció de Prevenció del Malbaratament Alimentari a Catalunya 2019-2020, gràcies a l'impuls de moltes entitats i institucions; i resultat del projecte europeu Ecowaste4food.

Des de Rezero hem ajudat a l'elaboració d'aquest #pladeprofit i formem part del comité executiu de EcoWaste4Food.

"El Pla parteix d’un model de governança compartida i recull projectes de 38 organitzacions catalanes implicades com a impulsores. El Pla d’Acció pretén reduir el malbaratament alimentari a través d’actuacions per incrementar el coneixement en aquest àmbit, sensibilitzar i mobilitzar tots els sectors implicats, impulsar projectes concrets per a la prevenció en origen del malbaratament i per a l’aprofitament dels aliments, articular òrgans de governança i definir els instruments normatius que ho facilitin.

Aquest Pla no només genera coordinació entre els diferents actors que treballen per a la prevenció del malbaratament d’aliments a Catalunya, sinó que pot esdevenir la base per l’acció futura a Catalunya en aquest àmbit i també una valuosa aportació al debat sobre les futures prioritats dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional que es tractarà aquest 2019" (Nota de l'Agència de Residus de Catalunya)