reutilitzacio

Més de 50 establiments aposten per l'ampolla de vi reutilitzable
Celebració del Tastet #reWINE amb Empar Moliner

El dimecres 13 de març a les 12'15h en el marc de la Setmana del Consum, celebrarem el Primer Tastet #Rewine amb ampolles que han estat reutilitzades fins a 10 cops. Cal inscripció prèvia a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Som un país de vins i cada dia arreu de Catalunya s'enceten moltíssimes ampolles de vi comprades en comerços i supermercats o servides en restaurants. Se'ns reconeix arreu d'Europa i del món per la qualitat del sector vitivinícola. Amb el projecte #reWINE volem que Catalunya sigui encara més referent en aquest sector, fomentant la reutilització d'ampolles i difonent els seus beneficis ambientals, socials i econòmics.

I és que reutilitzar allarga la vida de l'ampolla mitjançant la seva recollida, rentat, reompliment, reetiquetat i venda. Perquè #CadaAmpollaImporta i perquè el nou model de consum que necessita el planeta passa per reduir la generació de residus.

L'Empar Moliner conduirà l'acte:

"Notarà la diferència entre un vi amb una ampolla convencional i una altra ampolla reutilitzada que ha tingut més d'una vida?"

ON:
La Rubia, el primer restaurant de Barcelona en incorporar-se al projecte #reWINE.
Adreça: c/ de la Ferlandina, 29 (Barcelona)

QUAN: Dimecres 13 de març a les 12'15h

DURADA: 45 min

  • Parlaments dels representants (Rezero, Agència de Residus, Parc de Recerca de la Universitat de Barcelona, Inèdit)
  • Tastet #reWINE a càrrec d'Empar Moliner i la cooperativa Falset-Marçà
  • Passi de vídeo i brindis

Referències:
Notícia a TV3

--

reWINE és un projecte impulsat pel Parc de Recerca de la UAB, l’Agència de Residus de Catalunya, Rezero - Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable, l’spin-off de la UAB Inèdit i la Cooperativa Falset Marçà, i compta amb el suport del programa LIFE de la Unió Europea.

Pàgina web: http://www.rewine.cat/ca
Vídeo 1: https://youtu.be/l4gtx4ym0EI (es farà l'estrena del segon vídeo en l'acte)

Context de la reutilització a Catalunya:

Malgrat la reutilització és el segon nivell més important de la jerarquia ecològica dels residus, el cert és que a Catalunya es troba en un clar retrocés. Segons l'estudi "Catalunya cap al Residu Zero: Situació actual i indicadors per a la transició" realitzat per Rezero, la reutilització d'envasos a Catalunya l'any 2017 representava només un 16%. La necessitat d'invertir aquesta tendència és recolzada també per la Unió Europea a través del nou paquet d'Economia Circular i pel propi Programa general de prevencio i gestió de residus i recursos de Catalunya -PRECAT20- que estableix objectius específics de reutilització per envasos de begudes.
Per a qualsevol informació addicional, preguem que us poseu en contacte amb:

Anna Peña
Directora de comunicació
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Marta Beltran
Directora de Projectes
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.