Rezero

Creem coneixement i impulsem idees, normatives i projectes innovadors perquè tant les empreses, les administracions públiques com la ciutadania puguin tenir la possibilitat de gaudir d'un model de producció i de consumcap al Residu Zero, sense matèries tòxiques, ni productes que quedin sense ús.

Banners XXSS Rewine10• La cadena de supermercats i el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental s’afegeixen a la prova pilot del projecte reWINE, una iniciativa que pretén demostrar la viabilitat tècnica, ambiental, social i econòmica d'un sistema sostenible de recollida, neteja i reutilització d'ampolles de vidre en el sector vitivinícola de Catalunya.

• Fins ara, el reWINE ja ha recuperat més de 50.000 ampolles de vi, fet que equival a evitar aproximadament 20 tones de residus d'envasos de vidre.

Barcelona, 4 de novembre de 2019.- La cadena de supermercats Caprabo participarà a partir de demà, 5 de novembre, a la prova pilot del projecte reWINE, centrada en la reutilització d’ampolles de vi i cofinançada per la UE a través del seu programa LIFE.


Els consumidors que comprin ampolles dels vins Ètim El Viatge, de la Cooperativa Falset Marçà, i Viña Sol, de Cellers Torres, podran retornar les ampolles a tres deixalleries gestionades pel Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental i participar en un sorteig per guanyar una experiència vitivinícola. Les ampolles d’aquests dos vins estaran identificades amb l’etiqueta reWINE.
La iniciativa es desenvoluparà en quatre establiments de Caprabo i tres deixalleries dels municipis de Granollers Sud, Mollet del Vallés i Caldes de Montbui fins el gener del 2020.
Actualment, a Catalunya es consumeixen 147 milions d’ampolles de vi cada any, el 43% de les quals no es recicla. Des de setembre de 2016, reWINE ha recuperat més de 50.000 ampolles de vi al territori català, xifra que es calcula que podria evitar 20 tones de residus. A més, els estudis preliminars desenvolupats en el marc del projecte mostren que la reutilització d’ampolles suposa un estalvi de 2,3 kg de CO2 per ampolla després de 8 usos.
L’objectiu de la prova pilot és assolir la quantitat de 100.000 ampolles el 31 de gener de 2020. A part de les noves incorporacions de Caprabo i el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, ja formen part de la prova pilot del reWINE sis cellers catalans -la Cooperativa Falset Marçà, Cellers Torres, Albet i Noya, la Vinyeta, Talcomraja i Vins Pravi-, una trentena de comerços d'arreu del territori català, i 50 restaurants.

 

Més informació:

Anna Peña
Comunicació
Rezero
936686107
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.


Ona Tribó Miró
Àrea de Comunicació
Parc de Recerca UAB
93 586 88 11
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 kit zero banner h 1 600x300

@rezerocat