Rezero

Creem coneixement i impulsem idees, normatives i projectes innovadors perquè tant les empreses, les administracions públiques com la ciutadania puguin tenir la possibilitat de gaudir d'un model de producció i de consumcap al Residu Zero, sense matèries tòxiques, ni productes que quedin sense ús.

taula plastic zero bcn

En el marc del Residu Zero i la declaració d’Emergència Climàtica, l’Ajuntament de Barcelona ha constituït la Taula Plàstic Zero. L'objectiu d'aquesta taula multisectorial és trobar solucions al creixement exponencial dels plàstics d'un sol ús amb la participació i col·laboració proactiva dels diferents agents socials i econòmics. Després de la presentació d'aquesta iniciativa, el passat 18 de novembre, es desenvoluparà tota una metodologia de treball durant el primer semestre del 2020 per l'impuls d'accions i projectes concrets. Rezero dona suport a la Taula Plàstic Zero de Barcelona com a secretaria tècnica.

En la reunió de la Taula d’Emergència Climàtica del mes de juliol, l’Ajuntament de Barcelona es va comprometre a crear una taula específica per aconseguir reduir el plàstic.

La Taula Plàstic Zero s’ha constituït en un acte que es va celebrar el dilluns 12 de novembre a l’edifici Media-TIC, punt de trobada entre empreses i professionals situat al 22@ de Barcelona. Hi van assistir Janet Sanz, regidora d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, i Eloi Badia, regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica. En aquesta primera trobada s’han citat 45 entitats ecologistes, del món de la universitat, de la comunitat educativa de Barcelona i empreses municipals. La Rosa García, Directora General de Rezero, va explicar la problemàtica dels plàstics d'un sol ús i empreses com Sant Aniol i BonPreu van explicar les pràctiques de reducció de residus plàstics que ja estan duent a terme.

Es calcula que el 2020 la producció mundial de plàstic arribarà als 500 milions de tones, i el 2050 la xifra podrà superar els 1.800 milions de tones. En canvi, si ens fixem en la quantitat de plàstic que s’ha reciclat, no arriba ni al 10%. Aquesta taula vol trobar mesures molt concretes per poder aplicar a tots els sectors.

Veure notícia de Betevé

 kit zero banner h 1 600x300

@rezerocat