residu_zero_forum_2011_p

El Fòrum "Estratègia Catalana Residu Zero" vol ser un punt de trobada, de debat i d'impuls d'iniciatives orientades vers aquesta gestió preventiva i eficient dels recursos, dels residus i de la contaminació. El Fòrum vol també marcar i assolir compromisos, visualitzar i difondre experiències, algunes d'elles ja de casa nostra, per tal d'acordar i plantejar noves normatives que facin possible l'avenç social en un sentit sostenibilista. Tenim com a referents les experiències pràctiques que tendeixin al "residu zero", però l'objectiu és acollir-les, adaptar-les i expandir-les, promovent alhora la innovació i el foment de nous productes i de nous processos econòmics i socials.

El Fòrum "Estratègia Catalana Residu Zero", més enllà de conjuntures econòmiques o polítiques, vol aprofitar l'impuls i la determinació que ve demostrant la societat catalana quan del que es tracta es d'assolir objectius que tenen a veure amb el benestar general i amb la salut mediambiental del país. Partim de la força que dona la capacitat d'actuació conjunta de ciutadans i entitats socials, universitats, empreses, municipis i demés institucions públiques. T'adjuntem un esborrany de document marc d'aquesta Estratègia.

El paper de les empreses es cabdal per anar avançant en aquesta direcció, ja que els residu és un senyal d'ineficiència d'un sistema i/o procés. No és estrany doncs que les empreses que vulguin subsistir optin per optimitzar processos i eliminar els residus doncs aquests a més d'una ineficiència representen un cost. Una empresa generadora de residus en excés i que tingui bons resultats és normalment perquè carrega els costos de gestió de residus a algun altre actor a la societat. Per això en una societat en lliure competència, bona transparència i uns incentius de mercat adequats, qualsevol empresa ha d'estar interessada en reduir els residus. En una situació d'economia globalitzada les empreses amb estratègies de residu zero tenen més possibilitats de sortir-se'n a llarg termini.

Consulteu el Tríptic Fòrum Estratègia Residu Zero 4 de Març i el Document Marc de l'Estratègia Catalana Residu Zero - v1 (1.25 MB)

Confirmeu la vostra assistència a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o al telefon 93 668 61 07 (Marta Beltran)