Rezero

Creem coneixement i impulsem idees, normatives i projectes innovadors perquè tant les empreses, les administracions públiques com la ciutadania puguin tenir la possibilitat de gaudir d'un model de producció i de consumcap al Residu Zero, sense matèries tòxiques, ni productes que quedin sense ús.

bàner desembruta

La Fundació impulsa la campanya "Desembruta: Converteix els residus en recursos", una iniciativa que pretén fomentar la prevenció de residus i de contaminació, així com aportar solucions per evitar l'abandonament de residus a l'entorn i el consum de productes d'un sol ús.

El projecte promou la participació a través d' una plataforma on els usuaris poden enviar informació i fotografies dels punts negres, és a dir, de llocs on s'acumula brossa, tant a nivell urbà, rural, fluvial o marí. Cada imatge enviada es geolocalitza per anar creant, en temps real, el primer mapa de punts negres del territori. Participar és d'allò més senzill, ja sigui a través del web catala.desembasura.org o de les aplicacions mòbils per a iPhone i Android.

També s'organitzen jornades de recollida amb voluntaris. Us animem a participar-hi!

Ajuda'ns a detectar les zones més afectades del territori i a invertir la tendència actual de creixement dels residus, disminuir l'abocament il·legal i l'abandonament de residus i fomentar de manera eficaç la reducció de residus, la reutilització i el reciclatge.

Veure més informació