Rezero

Creem coneixement i impulsem idees, normatives i projectes innovadors perquè tant les empreses, les administracions públiques com la ciutadania puguin tenir la possibilitat de gaudir d'un model de producció i de consumcap al Residu Zero, sense matèries tòxiques, ni productes que quedin sense ús.

Barcelona, 1 de febrer de 2017.-

Dels 262.471 Tn de malbaratament alimentari que es generen anualment a Catalunya, el 12% prové del sector de la restauració. Part d’aquest excedent alimentari que es genera al sector pot ser abordat des de projectes de prevenció i reaprofitament, com els que lideren les entitats impulsores (Pont Alimentari -impulsat per Rezero i Banc de Recursos- i BCN comparteix el menjar -promogut per Nutrició Sense Fronteres), però hi ha un gruix important que no està atès. Aquest excedent que fins ara no ha estat treballat és el que es genera pels mateixos comensals dels restaurants, en concret es materialitza en tots els aliments que un cop servits a taula no han estat consumits, i que malauradament han d’acabar a les escombraries.

“Remenja’mmm, massa bo per llençar-ho”, és una campanya de sensibilització que té per objectiu sensibilitzar, tant als consumidors com a la indústria de restauració i hostaleria, en la prevenció del malbaratament alimentari tot oferint propostes i accions alternatives per a la seva reducció. La campanya es centra en oferir una solució pràctica (un envàs especialment dissenyat i atractiu) per recuperar l’excedent que es genera per part dels comensals a les taules dels restaurants.

L’adhesió a la campanya és totalment gratuïta, només requereix del compromís per part dels restaurants i hotels de compartir i fer partícips als seus comensals tot oferint els materials facilitats per implementar la campanya. Per a més informació sobre les accions, restaurants adherits... podeu visitar la web del projecte: Remenjammm.cat.

La campanya ha estat impulsada per les entitats Nutrició Sense Fronteres, Rezero i Banc de Recursos, així com el grup GSR, els quals han fet possible aquesta iniciativa de reducció del malbaratament alimentari gràcies al seu compromís i expertesa professional.

L’ONG Nutrició Sense Fronteres (NSF) és una organització sense ànim de lucre que actua per eradicar la malnutrició al mon. La prevenció i reducció del malbaratament alimentari es una de les línies prioritàries de la seva activitat i el projecte BCN comparteix el menjar un projecte referent de treball en xarxa per a la reducció del malbaratament alimentari en el sector HORECA.

Rezero (Fundació Prevenció de Residus) és una entitat que vetlla per canviar el model de producció i consum cap al Residu Zero, impulsant accions i polítiques de prevenció de residus i treballant en xarxa amb tots els agents econòmics i socials. En l'àmbit del malbaratament alimentari impulsa el Pont Alimentari conjuntament amb Fundació Banc de Recursos.

La Fundació Banc de Recursos neix fa 20 anys amb la voluntat de lluitar per una distribució més justa de la riquesa i un model de consum més responsable. Promou la reutilització de materials i equipaments d’empreses (excedents o utilitzats però que encara estan en bon estat) derivant-los cap a entitats socials a través del Pont Solidari. En l’àmbit alimentari, impulsa la reducció del malbaratament amb el projecte Pont Alimentari, que desenvolupa junt amb Rezero.

Amb 20 anys d’experiència i èxits a les espatlles, el Grup GSR és una empresa d’organització, promoció i comunicació dedicada en exclusiva als àmbits de l’alimentació, l’Hosteleria, la restauració, la gastronomia i l’etnologia. Especialista en grans produccions de gastronomia, tant a nivell local, nacional com internacional, grup GSR compta també amb una agència per la qual han passat alguns dels projectes amb més personalitat del panorama gastronòmic nacional. Grup GSR compta amb la seva pròpia revista gastronòmica digital (www.7canibales.com), líder en la difusió de contingut gastronòmic i etnològic.

Per a més informació podeu contactar amb:
GRUP GSR
Gemma Moliner
Comunicación - Prensa
932 412 755 · 659 609 599 · @gemma_moliner
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
grupgsr.com

REZERO - FUNDACIÓ PREVENCIÓ DE RESIDUS I CONSUM
Marta Beltran, coordinadora
www.rezero.cat
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Tel: 93 669 61 07 i 676 488 720

FUNDACIÓ BANC DE RECURSOS
Mariona Ortiz, coordinadora
www.bancderecursos.org
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Tel: 93 217 71 54 i 679 416 825

NUTRICIÓ SENSE FRONTERES
Jesús Martín, coordinador
www.nutricionsinfronteras.org
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Tel: 637 952 010