Rezero

Creem coneixement i impulsem idees, normatives i projectes innovadors perquè tant les empreses, les administracions públiques com la ciutadania puguin tenir la possibilitat de gaudir d'un model de producció i de consumcap al Residu Zero, sense matèries tòxiques, ni productes que quedin sense ús.

Aquests bolquers estan fets de teixits naturals i no contenen cap producte químic. Es poden rentar i tornar a ser utilitzats i tenen una vida mitjana de 5-6 anys. A més, eviten irritacions i al·lèrgies. En contraposició, els bolquers d’un sol ús no poden ser reciclats i tarden més de 200 anys en desintegrar-se completament. Es calcula que un infant pot utilitzar-ne més de 2.000, que suposen 850-1.100 kg de residus no reciclables.

El projecte de bolquers reutilitzables s’ha implantat com a prova pilot amb les famílies de P1 que vulguin participar-hi. Un servei de bugaderia s’emportarà els bolquers bruts per rentar-los a més de 60 graus i amb detergents ecològics. A més, s’ofereix als pares la possibilitat de facilitar-vos bolquers perquè també els utilitzin a casa. La intenció de l’escola és que el projecte es vagi ampliant a la resta de cursos i a la totalitat dels infants del centre.