Pleurotus Ostreatus caffeS'estima que els italians beuen 14 bilions de cafès exprés cada any. Els residus s’estimen en 380.000 tones de marró de cafè

La iniciativa italiana Funghi cafè exprés ha desenvolupat un sistema innovador que tanca el cicle de producció del cafè: reaprofita el marró per a cultivar bolets.

Funghi Espresso va néixer el 2013 a partir d’un projecte d’educació ambiental que ensenyava els nens i nenes a cultivar bolets utilitzant cafè molt com a substrat del qual els fongs obtenen els nutrients.

L’èxit del projecte va donar lloc al desenvolupament d’un model innovador i sostenible de reutilització de recursos. Funghi Espresso recull de bars i restaurants marró de cafè i l’utilitza de substrat per cultivar bolets que després ven a consumidors locals.

Des de 2014 s’han recollit més de 12 T de cafè i s’han produït més d’1 T de bolets frescos. Els terrenys on es cultiven els fongs són utilitzats posteriorment com adob de sòls agrícoles. A més la iniciativa ofereix kits per cultivar bolets a casa amb el mateix substrat.

Via Zero Waste Europe