4837La quantitat de residus electrònics creix fins a un 63% en cinc anys, els quals més del doble es troben a la Xina, segons un informe de la Universitat de les Nacions Unides.

L’augment dels ingressos de la població asiàtica fa que centenars de milions de persones es puguin permetre accedir a telèfons intel·ligents i altres dispositius. Encara estem immerses en l'associació entre creixement econòmic i generació de residus. Més es guanya, més residus hi ha.

L’informe de la ONU no enfoca la problemàtica des de l'obsolescència programada ni de com produir aparells sense la possibiitat de reparar, sinó que manifesta la necessitat de millorar els mètodes de reciclatge i eliminació de tota la regió per evitar greus conseqüències ambientals i de salut. Durant molts anys Xina i altres països asiàtics han reciclat residus electrònics en fàbriques rudimentàries i insegures fet que provoca greus conseqüències mediambientals. Hong Kong és el país que va generar major quantitat de residus a l’estudi de 2015 amb un 21.7kg/persona. Per altre banda Cambodja, Vietnam i Filipines són els països que van generar menys amb 1kg/persona de mitja.

https://www.theguardian.com/environment/2017/jan/15/electronic-e-waste-levels-soar-asia-gadgets-united-nations-university-report