Rezero

Creem coneixement i impulsem idees, normatives i projectes innovadors perquè tant les empreses, les administracions públiques com la ciutadania puguin tenir la possibilitat de gaudir d'un model de producció i de consumcap al Residu Zero, sense matèries tòxiques, ni productes que quedin sense ús.

A Beirut tenen un seriós problema amb la contaminació de l’aire en el qual hi contribueix l’incineració, arribant a nivells de fins el 100 i 200% per sobre del límit que recomana l’OMS.
Aquestes plantes requereixen equips altament sofisticats, i per tant, una inversió de recursos no disponibles actualment al Líban.
A més a més, tenint en compte el tipus de residus que es produeixen al Líban, la incineració no és ni tan sols l’opció més eficaç disponible. Per treballar en la incineració cal un sistema de gestió de residus adeqüat que en minimitzi la seva generació, i tot i això només serien capaços de tractar amb un 12-16% de la producció actual de residus sòlids.
Fent un cop d’ull als patrons climàtics, les toxines nocives s’estendrien ràpidament i en totes les direccions a través del país.

Notícia relacioanda: https://www.dailystar.com.lb/News/Lebanon-News/2017/Mar-02/395719-experts-warn-against-waste-incineration.ashx