La Crixa InsideQuè necessitem: el servei o l’objecte?

Els objectes o productes que utilitzem per a cumplir una necessitat formen part d'un conjunt de serveis que s'acullen al model de producció i consum actual. Però si realment ens fixem amb la necessitat, segurament els objectes o productes -que en definitiva són intermediaris entre la persona i la necessitat- poden variar molt o fins i tot desaparèxer.

Cal que obtinguis el producte o pots cumplir la necessitat sense el fet d'adquirir una i una altra vegada un objecte?

Estem en una societat que ens condiciona, que ens anima a consumir, adquirir i posseïr peces de roba, material d'oficina, cotxes, etc quan el que necessitem és un servei: vestir-nos, comunicar-nos o desplaçar-nos. Com a conseqüencia, estem envoltats d’objectes que en realitat són intermediaris d'un model de producció i consum establert.

Per trencar el paradigma del materialisme, hi ha exemples que ens engresquen a provar el servei, sense necessitat de posseïr i acumular béns que a la llarga seran innecessaris i acabarem llençant.

Per exemple, les "Fashion libraries" et permeten llogar roba i portar peces de 1000€ pagant fins a 15€/mes. En aquests llocs, a part de roba vintage de segona mà, algunes de marques molt famoses, també pots trobar col·leccions noves de petits dissenyadors que aprofiten aquests espais per tenir un primer feedback del públic.

Aquesta tendència ha arribat a Barcelona en mans de ROPATECA. El lloguer es pot fer des de tot Espanya. Aquest establiment ofereix dues opcions;

  • Opció Barcelona: Pots agafar fins 4 peces de roba i canviar-les cada setmana o tornar-les al acabar el període per el qual pagues. Aquest pot ser; per 35€/30 dies, 99€/90 dies 0 189€/180 dies. Cada peça va per separat i es pot tornar només una i pagar una altra mensualitat per les restants. Sempre s'han de recollir i tornar a la botiga.
  • Opció tot Espanya: Els preus són els mateixos que per l'opció Barcelona, amb despeses d'enviament incloses. La diferència és que, òbviament, no has d'anar a la botiga i el número de peces de roba que es poden agafar. Per 30 dies són 4 peces, 6 per 90 dies i fins a 8 pels 90 dies.

Es pot fer el registre i el lloguer online a http://ropatecaonline.com/