Rezero

Creem coneixement i impulsem idees, normatives i projectes innovadors perquè tant les empreses, les administracions públiques com la ciutadania puguin tenir la possibilitat de gaudir d'un model de producció i de consumcap al Residu Zero, sense matèries tòxiques, ni productes que quedin sense ús.

Aquesta iniciativa vol normalitzar entre la població l'hàbit d'emportar-nos a casa el menjar i la beguda que no hem pogut consumir al restaurant, i alhora facilitar bones pràctiques en el sector de la restauració. En aquest sentit, el paper dels restaurants és clau per aconseguir un canvi d'hàbits cap al reaprofitament alimentari. La iniciativa està tenint molt bona acollida entre els restaurants de Cadaqués.

El passat novembre, coincidint amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, l'Ajuntament de Cadaqués i Rezero també van fer accions per promoure el consum responsable i la prevenció de residus a l'escola de Cadaqués, facilitant embolcalls sostenibles i carmanyoles reutilitzables per a l'esmorzar. La qual cosa ha contribuït a reduir el consum d'embolcalls d'usar i llençar i fomentar alternatives reutilitzables.