foto xarxa stantoniAquest mes de juny s’ha constituït la Xarxa de Comerç Verd de Sant Antoni, i d’aquesta manera l’Eixample s’ha convertit en el primer Districte de Barcelona on la Xarxa de Comerç Verd s’ha estès a tots els seus barris.

La Xarxa està conformada per botigues de diferents rams que tenen oferta de productes respectuosos amb el medi ambient i facilita a la ciutadania eines per a conèixer les iniciatives comercials que tenen una oferta de productes sostenibles. També pretén fer reflexionar sobre els hàbits de consum i, alhora, difondre els establiments que en formen part.
Podeu consultar els comerços adherits a la Xarxa de Comerç Verd de Sant Antoni aquíAquests establiments venen productes amb certificació ecològica, de proximitat, de comerç just, venen productes a granel o fomenten l’ús d’envasos reutilitzables.

El Comerç Verd és una iniciativa de Rezero- Fundació Prevenció Residus i Consum, i compta amb el suport de Districte de l’Eixample.

Des de Rezero - Fundació Prevenció Residus i Consum fa anys potenciem la Xarxa Catalana de Comerços Respectuosos amb el Medi Ambient arreu del territori. Amb mesures com aquesta, la Fundació busca impulsar iniciatives per promoure el consum responsable amb la col·laboració de tots els agents implicats.

A més de formar part de la Xarxa, alguns d’aquests comerços estan inclosos en el Mapa de Barcelona més Sostenible, on ja s'ha creat un itinerari del barri de Sant Antoni. El mapa és una eina que permet a els veïns i veïnes de la ciutat de Barcelona trobar en un clic l'oferta de comerços que ofereixen productes ecològics, a granel o de proximitat del barri, a la vegada que per als comerços és una altra manera de donar-se a conèixer.