Concretament encomana al Govern de les Illes Balears seguir treballant perquè la futura llei autonòmica de residus permeti la transició en la substitució de les bosses de plàstic d'un sol ús per d'altres sistemes reutilitzables i biodegradables, i amb la previsió d'instruments econòmics com preus, impostos o taxes que en desincentivin el seu consum.

Aquesta declaració institucional s'ha fet ressò de la commemoració dels 10 anys del Dia internacional lliure de bosses (creat i impulsat per Rezero), que va tenir lloc el passat 3 de juliol.

Des de Rezero felicitem el Parlament Balear, i els impulsors de la declaració, per aquesta iniciativa que coincideix amb les directrius europees i que contribueix a impulsar un canvi de model de producció i consum cap al residu zero.

Justament el passat 13 de juliol la Comissió Europea va publicar que l'Estat espanyol està infringint la Directiva Europea sobre la reducció de bosses de plàstic perquè encara no l'ha implementada, i va alertar de portar-lo als tribunals pels continus incompliments en prevenció i gestió de residus.

 

 

bosses menorca