Rezero

Creem coneixement i impulsem idees, normatives i projectes innovadors perquè tant les empreses, les administracions públiques com la ciutadania puguin tenir la possibilitat de gaudir d'un model de producció i de consumcap al Residu Zero, sense matèries tòxiques, ni productes que quedin sense ús.

A més de formar part de la Xarxa, alguns d'aquests comerços estan inclosos en el Mapa Barcelona més Sostenible. Aquest mapa és una eina que permet als veïns i veïnes de la ciutat i als seus visitants trobar en un clic l'oferta de comerços que ofereixen productes ecològics, a granel o de proximitat del barri, a la vegada que per als comerços és una altra manera de donar-se a conèixer. El Mapa es pot consultar a la pàgina web bcnsostenible.cat o des de l’app per a mòbils.

Les Xarxes de Comerç Verd són una iniciativa que detecta i reconeix amb un segell de qualitat botigues de diferents rams que tenen oferta de productes respectuosos amb el medi ambient. La Xarxa facilita a la ciutadania eines per a conèixer les iniciatives comercials que tenen una oferta de productes sostenibles, pretén fer reflexionar sobre els hàbits de consum i, alhora, difondre els establiments que en formen part.

Els establiments que en formen part venen productes amb certificació ecològica, de proximitat, de comerç just, venen productes a granel o fomenten l'ús d'envasos reutilitzables. El Comerç Verd és una iniciativa de Rezero- Fundació Prevenció Residus i Consum, i compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. Des de Rezero - Fundació Prevenció Residus i Consum fa anys potenciem la Xarxa Catalana de Comerços Respectuosos amb el Medi Ambient arreu del territori.

Amb mesures com aquesta, Rezero busca impulsar iniciatives per promoure el consum responsable amb la col·laboració de tots els agents implicats.
Podeu consultar els comerços adherits a la Xarxa de Comerç Verd de Sant Andreu aquí i de Sant Martí aquí.