SAS How does DRS work AW 300ppiUn nou estudi afirma que els municipis anglesos tindrien beneficis amb la introducció d'un sistema de de dipòsit, devolusió i retorn per a ampolles de plàstic i vidre i llaunes d'alumini.

Un nou informe publicat aquesta setmana diu que els municipis d'Anglaterra podrien estalviar fins a 35 milions de lliures anuals si s'introduís el Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn (SDDR) per als envasos de begudes a Anglaterra. L'anàlisi es va fer amb dades de vuit municipis, incloent aquells amb altes i baixes taxes de reciclatge; es va trobar que, en lloc de perdre ingressos, els municipis podrien estalviar entre £ 60,000 i £ 500,000.

Baixeu l'informe aquí: Impactes financers d'un SDDR en els municipis.

Alguns municipis van expressar la preocupació que tenien en si havien d'augmentar les despeses amb la introducció del SDDR al tenir ja implantat el sistema de contenidors. 

En resposta a aquestes preocupacions, un consorci format per Keep Britain Tidy, the Marine Conservation Society, Surfers Against Sewage, Campaign to Protect Rural England i Reloop, juntament amb Melissa i Stephen Murdoch, va encarregar a Eunomia Research and Consulting que estudiés aquest tema.

Cada dia es venen 35 milions d'ampolles de plàstic i 20 milions de llaunes d'alumini a tot el Regne Unit i moltes acaben com a residus al mar o als abocadors.

Hi ha una clara evidència d'altres països, inclosos els Estats Units, Noruega i Alemanya, que mostra que la introducció d'un simple dipòsit en ampolles de plàstic pot augmentar els percentatges de recollida superiors al 90% i reduir l'abandonament dels envasos a mars, carrers, boscos, etc.

Per tant, en lloc d'afectar negativament als municipis, un SDDR podria recolzar-los i reduir els costos de la gestió, alhora que proporcionaria carrers més nets i reduiria la quantitat d'entrada de plàstic els nostres oceans.

Samantha Harding, Directora del Programa de Litter al CPRE, va dir:

"Ja no hi ha cap argument vàlid per dir que el SDDR no funciona, i el mediambiental és el més clar. El cost de perdre l'oportunitat de millorar la situació -prenent mesures com el Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn- serà molt superior que sobreposar el bloqueig que fa la indústria en contra del SDDR. Michael Gove - Secretari d'Anglaterra en Medi Ambient, Agricultura i Rural- ara pot aprofitar l'èxit que ha aconseguit en la prohibició de ls microplàstics, anunciant que Anglaterra implantarà el sistema de dipòsit".

Font: Surfers against Sewage www.sas.org

 

Notícia relacionada a Catalunya:

Oportunitats econòmiques de l'SDDR pels municipis catalans, Rezero-Fundació per a la Prevenció de Residus i Consum- i Retorna, 2014