comerc verd 250L'any 2013 Rezero - Fundació Prevenció Residus i Consum va crear la Xarxa de Comerç Verd de Gràcia i cada any s'han anat sumant nous establiments que tenen una oferta de productes que permeten a la ciutadania consumir de forma respectuosa amb el medi ambient.

Amb la incorporació del barri El Camp del Grassot i Gràcia Nova ja són quinze les Xarxes de Comerç Verd a Barcelona, i en total sumen més de 450 botigues.

Veure les botigues de Gràcia que són Comerç Verd.

Un any més s'han visitat els comerços de la Vila de Gràcia per detectar aquells que tenen oferta de productes a granel, de proximitat, comerç just, amb certificació ecològica, retornables o que ens faciliten l’estalvi energètic, d’aigua o de residus, i enguany a més s'ha ampliat la Xarxa de Comerç Verd al barri del Camp del Grassot i Gràcia Nova. En total a Gràcia existeixen 91 comerços amb el distintiu de Comerç Verd. Els podeu consultar aquí.

Aquest any i per fomentar unes compres nadalenques més sostenibles s'ha ofert a totes les botigues membres de la Xarxa de Comerç Verd unes bosses de roba serigrafiades amb el logo de Comerç Verd, fetes de cotó biològic i de comerç just.

A més de formar part de la Xarxa, als comerços se'ls proposa incloure'ls al Mapa de Barcelona + Sostenible com a punt d'interès. Els establiments que donen la seva autorització són inclosos a l'itinerari on estan tots els comerços de la Xarxa de Comerç Verd per barris. El Mapa és una eina que permet als veïns i veïnes de la ciutat de Barcelona trobar en un clic l'oferta de comerços que ofereixen productes ecològics, a granel o de proximitat del barri, a la vegada que per als comerços és una altra manera de donar-se a conèixer.