Rezero

Creem coneixement i impulsem idees, normatives i projectes innovadors perquè tant les empreses, les administracions públiques com la ciutadania puguin tenir la possibilitat de gaudir d'un model de producció i de consumcap al Residu Zero, sense matèries tòxiques, ni productes que quedin sense ús.

Un any més s'han visitat els comerços de la Vila de Gràcia per detectar aquells que tenen oferta de productes a granel, de proximitat, comerç just, amb certificació ecològica, retornables o que ens faciliten l’estalvi energètic, d’aigua o de residus, i enguany a més s'ha ampliat la Xarxa de Comerç Verd al barri del Camp del Grassot i Gràcia Nova. En total a Gràcia existeixen 91 comerços amb el distintiu de Comerç Verd. Els podeu consultar aquí.

Aquest any i per fomentar unes compres nadalenques més sostenibles s'ha ofert a totes les botigues membres de la Xarxa de Comerç Verd unes bosses de roba serigrafiades amb el logo de Comerç Verd, fetes de cotó biològic i de comerç just.

A més de formar part de la Xarxa, als comerços se'ls proposa incloure'ls al Mapa de Barcelona + Sostenible com a punt d'interès. Els establiments que donen la seva autorització són inclosos a l'itinerari on estan tots els comerços de la Xarxa de Comerç Verd per barris. El Mapa és una eina que permet als veïns i veïnes de la ciutat de Barcelona trobar en un clic l'oferta de comerços que ofereixen productes ecològics, a granel o de proximitat del barri, a la vegada que per als comerços és una altra manera de donar-se a conèixer.