La Xarxa de Comerç Verd és una iniciativa de Rezero - Fundació Prevenció Residus i Consum, i compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. Des de Rezero fa anys potenciem la Xarxa Catalana de Comerços Respectuosos amb el Medi Ambient arreu del territori.

La Xarxa detecta i reconeix amb un segell de qualitat botigues de diferents rams que tenen oferta de productes respectuosos amb el medi ambient (certificació ecològica, de proximitat, de comerç just, venen productes a granel o fomenten l’ús d’envasos reutilitzables), facilita a la ciutadania eines per a conèixer les iniciatives comercials que tenen aquest tipus d’oferta, pretén fer reflexionar sobre els hàbits de consum i, alhora, difondre els establiments que en formen part.

A més de formar part de la Xarxa, alguns d'aquests comerços estan inclosos en el Mapa Barcelona més Sostenible, on ja s’ha creat un itinerari de Ciutat Vella. Aquest mapa és una eina que permet als veïns i veïnes de la ciutat i als seus visitants trobar en un clic l'oferta de comerços que ofereixen productes ecològics, a granel o de proximitat del barri, a la vegada que per als comerços és una altra manera de donar-se a conèixer. El Mapa es pot consultar a la pàgina web bcnsostenible.cat o des de l’app per a mòbils.

Podeu consultar els 28 comerços adherits a la Xarxa de Comerç Verd de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera aquí, i els 24 de la Xarxa de Comerç Verd del barri Gòtic aquí. Visiteu-los i promoguem entre tots un consum més responsable.