Rezero

Creem coneixement i impulsem idees, normatives i projectes innovadors perquè tant les empreses, les administracions públiques com la ciutadania puguin tenir la possibilitat de gaudir d'un model de producció i de consumcap al Residu Zero, sense matèries tòxiques, ni productes que quedin sense ús.Les persones que acudien a la plaça Major van poder tornar els seus envasos durant tota la jornada i, a canvi, van rebre una compensació de 10 cèntims d'euro per cada llauna, ampolla o bric. La iniciativa va tenir un èxit desbordant i 3.132 envasos de begudes no van acabar pel terra ja que van ser recuperats per una ciutadania encantada amb l'acció. Concretament, es van capturar 1.912 llaunes, 601 ampolles de vidre, 532 ampolles de plàstic i 87 brics.

Coincidint amb l'inici de la fase de participació pública de la Llei de Residus balear i en plena celebració de Sant Sebastià, vuit entitats representants tant del món ecologista com del comerç i la indústria, van llançar la campanya #perunamarsenseplàstic divendres passat. Es tracta d'una iniciativa que reuneix organitzacions diverses que s'uneixen amb un sol objectiu: alliberar les Illes de la massiva quantitat d'envasos de begudes que cada dia contaminen el nostre territori. I la millor eina per aconseguir-ho és recuperar la pràctica de tornar les llaunes i les ampolles a la botiga per evitar que, en la seva gran majoria, acabin al fons del mar.

La campanya la impulsen Amics de la Terra, Greenpeace, GOB, Fundació Deixalles, Rezero, Pimeco, Recircula i Retorna i, vist l'èxit, tindrà més accions com les de Sant Sebastià a les següents setmanes.

Més informació:


Rosa Garcia 
Directora de Rezero
676 71 83 40