2018 vaga dia dona

Nosaltres, dones que treballem a Rezero, demà restarem parades per a reivindicar el paper de les dones en la societat. Ens unim al procés de visualització de la força i la potència que tenim juntes: la possibilitat d’aturar un món que sense nosaltres no funcionaria.

JUNTES volem fer visible amb contundència com d'important són les relacions que creem vers l'entorn i amb les persones, com emprenem, com integrem les emocions i la intuïció en la nostra vida laboral. No volem seguir en la roda del capitalisme patriarcal i depredador sense introduir de veritat els valors de la dona en les decisions locals i mundials. Som les principals encarregades de la reproducció social: la reproducció de la força de treball, la cura de les persones, el manteniment de les llars, però som les treballadores més precàries i amb els sous inferiors a la mitjana (servei domèstic i de cura, sanitat, educació, medi ambient, administració, hosteleria, serveis, comerç, neteja...).

Tradicionalment el món dels residus (especialment la gestió) ha estat molt masculinitzat malgrat hi ha dones altament qualificades i capacitades. Les dones, però, cada vegada tenim més presència i, el que és més important, estem aportant una nova manera de veure els residus-recursos, afrontar el reptes, gestionar els conflictes i els equips humans.

Des de Rezero, amb un equip tècnic format íntegrament per dones, pensem que el model actual de consum i producció té molt a veure amb sentiment d'insatisfacció permanent de la nostra societat. Per això volem posar al centre a les persones, com amb la campanya de consum conscient #josoccoco, perquè elles tenen la capacitat de canviar les coses, tant a nivell individual com col·lectiu.

Junt amb el repte d' avançar cap al residu zero i poder optar a un consum responsable, des de Rezero continuem treballant per l'equiparació de sous, la igualtat d'oportunitats i fer de la conciliació una realitat i aquest últim és, sens dubte, el que necessitem millorar més.

Finalment fem èmfasi en com d'IMPRESCINDIBLES SOM PEL SOSTENIBILITAT DEL PLANETA. Les dones tenim un paper primordial en la lluita contra el canvi climàtic i l'aprofitament dels recursos, i demà ens trobareu als carrers, solidàries, alegres, lluitadores i rebels.

 

 

 

Vídeo de la vaga de la dona de l'any passat:

video 8M