Rezero

Creem coneixement i impulsem idees, normatives i projectes innovadors perquè tant les empreses, les administracions públiques com la ciutadania puguin tenir la possibilitat de gaudir d'un model de producció i de consumcap al Residu Zero, sense matèries tòxiques, ni productes que quedin sense ús.

Són una iniciativa de Rezero - Fundació per a la Prevenció de Residus i el Consum - amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. Aquestes campanyes han tingut dos focus: el comerç i el sector de la restauració i són projectes que donen continuïtat a campanyes anteriors.

D'una banda, s'ha actualitzat el Comerç Verd del districte i s'han incorporat nous establiments. El projecte Comerç Verd pretén identificar i donar un segell de qualitat a aquells comerços que venen productes amb certificació ecològica, de proximitat, de comerç just, productes a granel o fomenten l'ús d'envasos reutilitzables.

El projecte Comerç Verd facilita a la ciutadania eines per a conèixer les iniciatives comercials sostenibles, pretén fer reflexionar sobre els hàbits de consum i, alhora, difondre els establiments adherits.

mtfarmacia 3

Alguns dels establiments certificats com a Comerç Verd, a més apareixen com a punts d’interès al Mapa Barcelona + Sostenible i formen part de l’itinerari Comerços Verds de Les Corts. Aquest mapa és una eina que permet als veïns i veïnes de la ciutat i als seus visitants trobar en un clic l'oferta de comerços que ofereixen productes respectuosos amb el medi, i ofereix als comerciants un espai on donar-se a conèixer. El Mapa es pot consultar a la pàgina web bcnsostenible.cat o des de l’app per a mòbils.

Podeu consultar els comerços adherits al Comerç Verd de Les Corts aquí:

Establiments Comerç Verd de Les Corts

Visiteu-los i promoguem entre tots un consum més responsable.

D'una altra banda, s'han visitat molts restaurants del districte per compartir aquelles bones pràctiques que poden evitar el malbaratament alimentari. Aquestes pràctiques van des de la planificació de les compres i l'elaboració en la cuina, fins a la degustació a la taula. En aquest punt final, es demana als restaurants que siguin actius oferint als clients que s'enduguin el menjar que els ha sobrat al plat. Hem pogut comprovar que es tracta d'una pràctica que es va normalitzant i ajuda a evitar que es pugui llençar menjar. També s'ofereix als restaurants compromesos a fer-se visibles a la pàgina web www.remenjammm.cat