La graneria de Sant AndreuEl projecte “Comerç Verd” continua viu amb una nova campanya d'actualització que ha tingut lloc durant el mes de juliol als barris de Sant Andreu i de Sant Martí de Provençals.

Recordem que amb aquest projecte de Rezero volem potenciar el comerç de barri amb una oferta de productes que permet fer un consum més sostenible.

 

 

Són productes:

  • kilòmetre 0, que minimitzen el transport i, per tant, el consum d'energia i
  • potencien l'economia local;

o bé

  • de producció ecològica o de comerç just, que minimitzen l'impacte mediambiental i són socialment més justos;
  • també es dóna importància als productes a granel, perquè redueixen els envasos i, en aquest sentit, també es valoren els comerços que han reduït o substituït les bosses de plàstic, pel seu gran impacte ambiental, o promouen l'ús d'envasos retornables.

Aquesta campanya ha servit per actualitzar el Comerç Verd dels dos barris, revisant els establiments ja adherits i incorporant nous comerços, que revitalitzen l'oferta. Tots els comerços que en formen part reben el distintiu verd que permet identificar-los.


Alguns d'aquests comerços estan inclosos a l’itinerari de Comerços Verds de Sant Andreu o Sant Martí dins del Mapa Barcelona més Sostenible. Aquest mapa és una eina que permet als veïns i veïnes de la ciutat i als seus visitants trobar en un clic l'oferta de comerços que ofereixen productes respectuosos amb el medi, i ofereix als comerciants un espai on donar-se a conèixer. El Mapa es pot consultar a la pàgina web bcnsostenible.cat o des de l’app per a mòbils.

Podeu consultar els comerços adherits al Comerç Verd de Sant Andreu aquí i al Comerç Verd de Sant Martí aquí.

Us animem a tots a visitar-los i a exercir un consum més responsable!