Rezero

Creem coneixement i impulsem idees, normatives i projectes innovadors perquè tant les empreses, les administracions públiques com la ciutadania puguin tenir la possibilitat de gaudir d'un model de producció i de consumcap al Residu Zero, sense matèries tòxiques, ni productes que quedin sense ús.

El dia Mundial de Neteja

El moviment va néixer a Estònia l’any 2008, quan 50.000 persones van recollir els residus abandonats de tot el país en sols cinc hores. Des de llavors, el model d'acció “Un país en un dia” s'ha estès arreu del món, convertint-se en un dels moviments populars que més ràpid ha crescut.

El moviment ‘Let’s do it’ World Clean Up, té com a objectiu crear consciència sobre els residus i la contaminació plàstica, així com promoure solucions alternatives. En veu dels organitzadors de la jornada a Formentera, es tracta “d'obrir els ulls a les deixalles que ens envolten i posar el nostre petit gra d’arena per a prendre consciència i trobar-hi una solució”.

Com participar-hi

Tothom que estigui interessat en participar-hi, ha de contactar amb Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., també a Facebook " Plastic Free Formentera " o enviar un Whatts App al Coordinador de la jornada, en Mikel Gabarain al número 667 520 873.

Es pot crear un equip i triar una àrea per netejar o bé afegir-se a d’altres grups ja formats i col·laborar en la neteja. El dissabte, caldrà dirigir-se primer a un dels punts de trobada, on estaran disponibles borses, guants i tots els materials informatius des de les 10 del matí fins a la tarda.

Així mateix, també es pot col·laborar descarregant prèviament l'aplicació Línia Verda per a poder ubicar els residus localitzats abans de la jornada de dissabte. D’aquesta manera, es podrà crear un mapa que els organitzadors de la neteja podran fer servir per a la distribució dels grups de neteja.

Punts de trobada

La jornada s’ha organitzat de manera que hi ha activitats a diferents llocs de l’illa i varis horaris perquè tothom hi tingui l’oportunitat de participar:


• Capella de sa Tanca Vella, Sant Francesc, a les 10h.

• Cala en Baster, a les 10.30h. (Associació de Veïns Illa de Formentera)

• Insotel Formentera Playa, a les 12.00h. (Be Blue by Trasmapi)

• Platja d'es Pujols, a les 12.00 h. (Associació Qué Celeste)

• Cala Saona, a les 17.30 h. (Formentera Walking)

• És Calo de Sant Agustí, a les 18.00h. (Disfruta Formentera)

• Neteges del fons marí a s’Espalmador; horari a consultar a Vellmarí i Formentera Divers. (grups reduïts i amb inscripció prèvia al centre de busseig desitjat).

• Far de la Mola, diumenge 16 Setembre, a les 11.00h. (Penjats de Formentera, grup tancat)

 

Als punts de trobada hi haurà mostradors d'informació enfront de cadascuna de les principals platges de l’illa i s’hi farà lliurament del Pack de Neteja i instruccions de ‘Lets do it Formentera’.

Des de Rezero, la Plataforma Plastic Free Formentera, l’associació Qué Celeste i la Conselleria de Formentera s’anima a fotografiar les tasques de neteja que realitzi cada grup amb els hasthtags #PlasticFree, #worldcleanupday i #letsdoitformentera per a mostrar al món les feines que es desenvolupin a Formentera.

Per a més informació:

Rosa García - Directora Rezero

Anna Peña - Comunicació Rezero - Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. - 93 668 61 07