Volem subratllar els dos motius principals que ens fan impulsar aquest projecte

Motiu 1.- contra el malbaratament alimentari.

La nevera solidària és un espai de seguretat d’intercanvi de menjar. Així, seguint una sèrie de condicions, una persona que té un excedent alimentari el posa a disposició d’una altra persona perquè el pugui aprofitar. Tothom hi pot participar, tothom hi pot contribuir.
Segons l’Agència de Residus, cada any llencem 35kg de menjar per persona a les diferents llars. Segons Nacions Unides, es llença un 40% del menjar que es produeix. Només amb una quarta part del que es llença de menjar a USA, UK i Europa s’alimentaria a mil milions de persones. Però a més, estalviaríem 200l/persona i dia (l’aigua potable per 9 mil milions de persones) i evitaríem un 10% dels gasos d’efecte hivernacle que provoquen el canvi climàtic

Motiu 2.- generem dinàmiques comunitàries al barri

El Casal Cívic Frederica Montseny de Manlleu ha agafat el compromís de difusionar el projecte, fer-lo créixer i netejar la nevera. Caldrà però que més gent se sumi per un òptim funcionament, podeu contactar-nos i us explicarem com participar-hi.
És un projecte que ens fa especial il·lusió, no només perquè el malbaratament alimentari ens apel·la directament a la nostra consciència, sinó perquè ens permet l’oportunitat de construir un projecte col·lectiu, d’utilitat i servei, on construir, en definitiva, un barri molt millor.