L'àmbit de la prevenció de residus busca fomentar una societat on els productes tinguin una màxima durabilitat i la despesa de recursos naturals sigui mínima i es generin, d’aquesta manera, menys residus i menys toxicitat. Rezero, creada el 2005 per entitats ecologistes i civils de Catalunya amb el suport d'administracions, universitats i el sector empresarial, té una àmplia experiència en la posada en marxa d'accions en aquestes línies de treball, i segueix despertant interès, complicitats i accions conjuntes entre els agents que volen avançar cap a una societat residu zero.

Cavall de Cartró, entitat referent en el sector educatiu, de cuina i de lleure, vol continuar millorant el servei apostant per la innovació pedagògica, endinsant-se en altres àrees del món educatiu que reforci el seu compromís mediambiental. Aquesta nova col·laboració representa de nou un voler afavorir una actitud responsable i respectuosa amb el medi natural i l’entorn, amb una voluntat de transformació, de manera de fer i de la relació amb l’entorn, en base a principis i valors sostenibles en tots els àmbits de la vida escolar.

Més del 50% de les escoles que gestiona Cavall de Cartró s’han adherit al projecte d’Escola Verda del Departament de Territori i Sostenibilitat per innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives que tinguin la finalitat d'afrontar, des de l'educació, els nous reptes i valors de la sostenibilitat.

En aquest camí, Cavall de Cartró desenvolupa accions com el compostatge, recollida d’oli o reciclatge, entre d’altres, en la que participen tant els infants i les famílies com les professionals del centre; i ara vol donar un pas més impulsant amb Rezero projectes que es focalitzin en la primera prioritat de la jerarquia dels residus: la prevenció.

Valorar i tenir cura del nostre entorn més proper, la natura i el medi ambient.
Potenciem la sostenibilitat, en el sentit de proveir el millor possible l’avui, sense posar en perill els recursos del demà.