cavall cartro rezero copia

Cavall de Cavall Cartró i Rezero, entitat catalana referent a nivell europeu en matèria de prevenció de residus i consum responsable, han subscrit un conveni dirigit a dissenyar marcs d'oportunitat i actuacions concretes en les escoles bressol de Catalunya.

Barcelona, 21 de novembre de 2018

En el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, la gerent de Cavall de Cartró, Laura Collado i la directora de Rezero, Rosa García, han signat un acord pel qual s'uneixen per generar projectes en les escoles bressol relacionats amb la prevenció de residus i el consum responsable. Un conveni a través del qual Rezero aportarà la seva experiència a Cavall de Cartró perquè aquesta pugui dissenyar experiències pilot de prevenció de residus en les escoles del territori de Catalunya.

L'àmbit de la prevenció de residus busca fomentar una societat on els productes tinguin una màxima durabilitat i la despesa de recursos naturals sigui mínima i es generin, d’aquesta manera, menys residus i menys toxicitat. Rezero, creada el 2005 per entitats ecologistes i civils de Catalunya amb el suport d'administracions, universitats i el sector empresarial, té una àmplia experiència en la posada en marxa d'accions en aquestes línies de treball, i segueix despertant interès, complicitats i accions conjuntes entre els agents que volen avançar cap a una societat residu zero.

Cavall de Cartró, entitat referent en el sector educatiu, de cuina i de lleure, vol continuar millorant el servei apostant per la innovació pedagògica, endinsant-se en altres àrees del món educatiu que reforci el seu compromís mediambiental. Aquesta nova col·laboració representa de nou un voler afavorir una actitud responsable i respectuosa amb el medi natural i l’entorn, amb una voluntat de transformació, de manera de fer i de la relació amb l’entorn, en base a principis i valors sostenibles en tots els àmbits de la vida escolar.

Més del 50% de les escoles que gestiona Cavall de Cartró s’han adherit al projecte d’Escola Verda del Departament de Territori i Sostenibilitat per innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives que tinguin la finalitat d'afrontar, des de l'educació, els nous reptes i valors de la sostenibilitat.

En aquest camí, Cavall de Cartró desenvolupa accions com el compostatge, recollida d’oli o reciclatge, entre d’altres, en la que participen tant els infants i les famílies com les professionals del centre; i ara vol donar un pas més impulsant amb Rezero projectes que es focalitzin en la primera prioritat de la jerarquia dels residus: la prevenció.

Valorar i tenir cura del nostre entorn més proper, la natura i el medi ambient.
Potenciem la sostenibilitat, en el sentit de proveir el millor possible l’avui, sense posar en perill els recursos del demà.