Rezero

Creem coneixement i impulsem idees, normatives i projectes innovadors perquè tant les empreses, les administracions públiques com la ciutadania puguin tenir la possibilitat de gaudir d'un model de producció i de consumcap al Residu Zero, sense matèries tòxiques, ni productes que quedin sense ús.

El proper dia 15 de desembre, Palma serà l'escenari de D.E.P Plàstic, una acció participativa i reivindicativa impulsada per Quo Artis i les entitats de la Plataforma Per una Mar Sense Plàstic, que escenificarà el funeral del plàstic d'un sol ús.

La comitiva fúnebre, acompanyada per la banda musical mallorquina de El Niño Alcalino & The Buskers, partirà del Parc de la Mar i, passant per Cort i el Consell Insular de Mallorca on se sumaran diversos responsables polítics i arribarà fins a l'entrada del Parlament de les Balears. Allà s’ha convidat als grups polítics del Parlament i membres del govern com la conselleria de medi ambient a rebre la comitiva i participar simbòlicament del funeral. Al final de l’acte es farà roda de premsa i s’atendrà als mitjans.

Aquesta iniciativa vol mostrar el suport i la reivindicació d'aquestes organitzacions ecologistes i artístiques a l'aprovació del projecte de Llei de Residus i Sòls Contaminats, que ara s'està debatent al Parlament balear. Donada la situació de crisi ecològica que viu el nostre entorn, i especialment el nostre mar, les entitats reclament l’aprovació urgent d’aquesta llei durant les primeres setmanes del 2019.

La llei balerar de residus i sols contaminats és una llei pionera en l'àmbit europeu pel que fa a la implantació de mesures de prevenció de residus, com la prohibició de determinats envasos d'un sol ús, la reutilització, el desenvolupament de la Responsabilitat Ampliada del Productor, l'obligatorietat de recollida selectiva de la fracció orgànica, la reducció del rebuig alimentari o la implantació dels sistemes de retorn que ajuden a obtenir una recuperació de materials de qualitat. Mesures, totes elles, que ajudaran a tancar el cicle dels recursos naturals, posar fre a l'abandonament de residus al medi natural i protegir el territori balear i el Mar Mediterrani.
--

Quo Artis és un catalitzador artístic que impulsa propostes creatives basades en la ciència amb l'objectiu de promoure una societat més crítica. Nascuda a Barcelona el 2015, planteja qüestions que obliguen a reflexionar per entendre el món a través de noves mirades. En l'àmbit del compromís mediambiental, Quo Artis desenvolupa el projecte Whater ?, el nom sorgeix de la pregunta What water do we drink?

Rezero és una fundació sense ànim de lucre que busca, des de fa 15 anys, solucions noves per allargar la vida dels productes i materials facilitant la seva reutilització i eliminar la generació de residus domèstics. Les prova i les promou a nivell social, de les administracions i les empreses. Rezero anhela una societat conscient del que s'obté de la natura i respecta l'entorn i les persones.

Plataforma per una Mar Sense Plàstic és una plataforma formada per entitats socials i econòmiques locals de les Illes Balears i entitats d'Europa que impulsen mesures a favor de la prevenció de residus, principalment de plàstic. El plàstic, la gran majoria de les vegades, acaba contaminant el nostre medi ambient, entès aquest com el que sustenta els recursos naturals, l'economia i el nostre benestar. Les entitats que formen part de la Plataforma són: Amics de la Terra, Fundació Deixalles, GOB, Greenpeace, PIMECO, recircula, Retorna, Rezero.
També col·laboren en aquesta acció les entitats: Fundació Marilles, Assocació Ondine i Associació Cleanwave, entre d’altres.

Per més informació:

Anna Peña
Comunicació Rezero
651058988
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.