2018 visita algeria residuzero

Des de Rezero hem col·laborat amb SCP/RAC* (Regional Activity Centre for Sustainable Consumption and Production) organitzant unes visites d’estudi per a una delegació de representants d’Algèria que va viatjar a Catalunya a mitjans de desembre per participar en una formació en el marc del Sustainable Water Integrated Management and Horizon 2020 Support Mechanism finançat per la CE, per afavorir una transició cap a l'economia verda al Mediterrani.

La delegació d'Algèria, constituïda per representants d'administracions públiques així com diverses empreses del sector alimentació i begudes, volien conèixer experiències interessants i replicables de prevenció, reutilització i gestió de residus. I des de Rezero vam agendar un programa de visites i els vam acompanyar.

Així doncs la delegació va tenir l’oportunitat d’anar a Argentona, municipi cap al residu zero amb recollida porta a porta, pagament per generació i projectes de promoció econòmica sostenibles (Comerç Verd i Remenja’mmm), També va conèixer de primera mà el projecte de la Universitat de Barcelona amb el sistema de dipòsit i retorn d’envasos, així com l’experiència del sector de la recuperació d’envasos a través d’una empresa recicladora i del Gremi de Recuperació de Catalunya. Es va mostrar el funcionament d’una planta de triatge d’envasos i un exemple de col·laboració público privada com el projecte Rewine de reutilització d’ampolles en el sector del vi. A més, Rezero va presentar el seu treball i contribució per anar fent realitat una societat residu zero.

Conscients del camí que encara ens queda per recórrer, va ser molt il·lusionant compartir iniciatives de casa nostra pioneres en residu zero i economia circular. I alhora donar veu a les persones que fan possible que aquestes iniciatives siguin un èxit.

*L’SCP/RAC forma part de l’Agència de Residus de Catalunya i és un centre de cooperació internacional amb els països Mediterranis en matèria de desenvolupament i innovació del sector productiu i la societat civil a partir de models de consum i producció més sostenibles.