-

Donem resposta a les necessitats dels diferents agents de la societat en la prevenció i gestió de residus.

// Societat #ResiduZero  //

 

Un dels guanyadors de l’edició del 2019, el restaurant Esbioesfera, ha fet del seu lema tota una declaració d’intencions: “si no ho veus a l’hort, no ho trobaràs al plat”. Aquest restaurant vegetarià de Cardedeu ha fet del menjar de temporada un tret d’identificació fins el punt que només tenen tomàquets al juliol i a l’agost, sense que això sigui un problema per seguir servint menús variats en un local que vol reduir la seva petjada ecològica el màxim possible sense perdre qualitat. Un altre dels seus secrets per reduir el màxim el malbaratament alimentari és cuinar a principis de setmana el menjar just que serviran de primer, elaborant els segons la necessitat. “Som el temps que dediquem als nostres somnis”, ha acabat dient Jordi Bonet, fundador d’Esbioesfera i de l’escola d’autosuficiència que han impulsat.

L’objectiu de la iniciativa Remenja’mmm és intentar fer pedagogia d’aquestes bones practiques, intentant remarcar la importància d’una bona gestió de l’excedent alimentari. La prova de que aquestes practiques són cada cop més populars ho exemplifica el segon premiat, el Sopa de Barcelona, on en un entorn urbà, aprofita oportunitats sorgides de les noves tecnologies com la presencia a l’aplicació de mòbil ToGoodToGo, molt popular en els últims mesos, per reduir el menjar que s’hauria malbaratat.

La importància de donar a conèixer aquestes practiques s’ha fet palès per segon cop en l’entrega del premi que ha tingut lloc en el marc de la inauguració del Tast a La Rambla, a la ciutat de Barcelona, on hi han assistit personalitats del món culinari del territori com Mingo Morilla, Alícia Segura o l’activista Manuel Bruscas. La iniciativa també ha comptat amb el recolzament de l’administració i entitats com l’Ajuntament de Barcelona, l’Agència de Residus de Catalunya, la Federació Intercomarcal d’Hosteleria i Turisme i l’Associació Restaurantes Sostenibles.

Fotografies de l'acte:
https://drive.google.com/drive/folders/12Xf4_VgvzRKQ_Ogj5m_HkmPdPVQ8jaaK