Actualitat 2010

Els viatges a Berlín, tot un exemple

viatge_berlinA finals de novembre la xarxa Retorna va organitzar dos viatges a Berlín per a donar a conèixer de primera mà el funcionament del sitema de dipòsit, devolució i retorn (SDDR) d’envasos.Van participar una seixantena de convidant d’arreu de l’Estat espanyol: polítics, representants d’administracions, periodistes, representants d’universitats i d’organitzacions ecologistes. Va ser una gran oportunitat per a difondre la proposta, i un pas més per a fer-la realitat a casa nostra!

Creació de la Xarxa Estatal Retorna que promou un Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn (SDDR)

20101220_retorna_madridAhir dilluns 20 de desembre es va presentar l'associació Retorna, que uneix ONG ambientals, agents socials, sector de la recuperació, i altres institucions per impulsar un gir radical en la gestió dels envasos a Espanya. El sistema proposat implica tota la cadena, des envasadors i importadors, comerços, consumidors i el sector industrial de la recuperació. Cada envàs portaria associat un dipòsit de 25 cèntims que el consumidor lliura en comprar l'envàs i li seria reemborsat íntegrament al retornar-lo en algun punt de venda. Així s'assegura el retorn de l'envàs en òptimes condicions per al seu reciclatge.

Llegeix més...

DRAP-ART 2010

drapart_pLa Fundació col·laborem en el Festival Internacional de Reciclatge Artístic de Catalunya que organitza Drap-Art.

Us convidem a que us acosteu al CCBB de Barcelona per admirar el treball dels artistes per a la reutilització de materials, així com assistir a les conferències de diverses experiències.

Més informació a http://www.drapart.org

icon Conferències en el marc del Festival de Drap-Art 2010 (1.25 MB)

Estudi "Impactes de l'ús de la bossa compostable en la FORM"

organicaL'Associació de Municipis Catalans per a la Recollida Selectiva Porta a Porta Han publicat l'estudi: "Impactes de l'ús de la bossa compostable en la gestió de la FORM".

En aquest estudi s'ha volgut tractar en profunditat l'impacte beneficiós de l'ús de la bossa compostable en la gestió de la FORM i els avantatges del seu ús junt amb el cubell airejat, tot valorant l'efecte minimitzador dels residus.

Podeu consultar-ho als enllaços següents:

http://www.portaaporta.cat/documents/arxiu_portaaporta_102.pdf

http://www.portaaporta.cat/documents/arxiu_portaaporta_105.pdf

Participació en la Jornada d'Envasos Reutilitzables a Europa

bruseles_pDurant el dimecres 6 d'octubre a Brussel·les es va celebrar una trobada per compartir experiències d'envasos de sistemes reutilitzables d'envasos a diferents països d'Europa. La jornada ha estat molt profitosa i ha aportat dades interessants per construir l'argumentari de la campanya de dipòsit, devolució i retorn de Catalunya i l'Estat Espanyol.