Actualitat 2011

GAIA demana que els projectes d'incineració i de recuperació de metà a abocadors es retirin del règim de comerç de drets d'emissions de la UE

El nou informe de GAIA sobre el tractament de la Unió Europea en matèria de residus i la política climàtica, revela seriosos errors en els projectes de Residus Sòlids Urbans (RSU). La majoria d'aquests projectes donen suport a la tecnologia d'incineració per cremar els residus i fomentar els sistemes de gas metà en els abocadors que, en definitiva, incrementen els gasos amb efecte d'hivernacle (GEH) i desplacen els mitjans de subsistència les comunitats de treballadors locals, entre altres problemes. Mitjançant la compra de crèdits de carboni del MDN d'aquests projectes, la UE està contradient les seves pròpies polítiques sobre la gestió de residus, que dóna prioritat el reciclatge, control de la contaminació i el desviament de residus als abocadors. L'informe advoca per una prohibició de la UE en matèria de crèdits de carboni del MDN en el Sistema Europeu de Comerç d'Emissions (EU ETS).

Pel Cacaolat en envàs reutilitzable

ampolla_reutilitzable_cacaolatDes de la Fundació per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable felicitem a Cobega i Damm per haver guanyat el concurs i esdevenir propietaris de la tradicional beguda catalana Cacaolat i els encoratgem a mantenir la clàssica ampolla reutilitzable que caracteritza la marca Cacaolat, la qual cosa ha contribuït fins ara a evitar milers de tones de residus d'envasos.
Tal com demostra l'experiència en nombrosos països, els envasos reutilitzables són els més ecològics i econòmics, especialment quan les distàncies de distribució són curtes i mitjanes. Aquesta fou una de les principals conclusions de l'estudi, publicat el passat juliol, "Sistemes d'ús i reciclatge d'envasos de begudes seleccionades des d'una perspectiva de sostenibilitat", elaborat per l'auditora i consultora PricewaterhouseCoopers per encàrrec de l'ONG alemanya Deutsche Umwelthilfe (DUH).

Llegeix més...

Voluntaris per engrescar el 3 de Juliol, Dia Lliure Bosses

bossa_humana

Enguany la celebració del Dia Internacional Lliure de Bosses tracta de l'absurditat de la bossa de plàstic d'un sol ús. Per aquest motiu volem donar un toc alegre i divertit a l'actuació que farem a Barcelona el primer diumenge de rebaixes. Ho fem en un punt clau de consum, el Centre Comercial Diagonal Mar:

Farem una desfilada de moda amb col.laboració amb DRAP-ART, tallers de confecció de bosses de roba i volem que hi participeu. Podeu ser vosaltres els models per a portar les bosses i els cabassos tunnejats per a l’ocasió! 

Busquem voluntaris per:

Dinamitzar la passarel·la

On? Centre Comercial Diagonal Mar, a Barcelona

Quan? El 03/07/2011 -11-13h

Preu: Gratuït

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. (motiu: voluntari per al 3 de juliol)

Tunnejar bosses, cabassos, carretons, fer complements de roba per al 3 de Juliol

On? Fàbrica del Sol. Passeig Salvat Papasseit, 1 - Barcelona

Quan?  El 28/06/2011 - 18-20h

Preu: Gratuït

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. (motiu: vindré a fer el taller)

 

Es posa en evidència que la introducció del vector ambiental és un element essencial per a la innovació en la indústria de l’envàs

060511_victor_pack2goLa jornada Pack2go ha tingut un públic format en gran majoria per la indústria envasadora amb un centenar de representants dels Estats Units i Europa.. Entre els diversos ponents, hi havia la responsable de polítiques nacionals de competitivitat de la Unió Europea, el Professor Xavier Sala-i-Marti i en Víctor Mitjans de la Fundació per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable que representava European Environment Bureau, de Catalunya.

Llegeix més...

La Ley de Residuos y Suelos Contaminados es queda curta en objectius de reducció, reutilització i reciclatge

interrogantHi ha fets incomprensibles amb repercussions greus. La poca dissociació del creixement econòmic amb la producció de residus (tot està encaminat a ser més rics com més residus fem) està arrelada en el Ministerio ja que no es veu voluntat política per combatre la situació crítica dels residus a partir d'unes línies clares de prevenció de residus. La cultura de l'usar i llençar i els tractaments finalistes (abocament i incineració) encara tenen massa força davant d'una política poc valenta.

Llegeix més...