ampolla_reutilitzable_cacaolatDes de la Fundació per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable felicitem a Cobega i Damm per haver guanyat el concurs i esdevenir propietaris de la tradicional beguda catalana Cacaolat i els encoratgem a mantenir la clàssica ampolla reutilitzable que caracteritza la marca Cacaolat, la qual cosa ha contribuït fins ara a evitar milers de tones de residus d'envasos.
Tal com demostra l'experiència en nombrosos països, els envasos reutilitzables són els més ecològics i econòmics, especialment quan les distàncies de distribució són curtes i mitjanes. Aquesta fou una de les principals conclusions de l'estudi, publicat el passat juliol, "Sistemes d'ús i reciclatge d'envasos de begudes seleccionades des d'una perspectiva de sostenibilitat", elaborat per l'auditora i consultora PricewaterhouseCoopers per encàrrec de l'ONG alemanya Deutsche Umwelthilfe (DUH).

Els beneficis ambientals rauen en el fet que les ampolles de vidre poden ser reutilitzades 50 vegades, estalviant matèries primeres, energia i gasos amb efecte d'hivernacle. D'altra banda, la reutilització és una important font de creació d'ocupació, atès que requereix més má d'obra per a ser operats que els envasos d'un sol ús. A més, a diferència dels envasos d'un sol ús, els envasos reutilitzables compleixen amb el principi de la responsabilitat ampliada del productor i assumeixen íntegrament els costos econòmics ja que gairebé tots els envasos es retornen.