roda_premsa_resultats_provapilot_sddr_cadaquesEl 14 d'octubre es van presentar els resultats de la prova pilot del Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn d'envasos de begudes (SDDR) a Cadaqués, impulsada per la Fundació per a la Prevenció de Residus i l'Associació Retorna.

L'Agència de Residus de Catalunya felicita els impulsors de la prova pilot, constatant que ha estat un èxit, i apunta l'SDDR com a una bona eina per a fer un ús eficient dels recursos i assolir una economia circular.

Al llarg dels dos mesos i mig que va durar la prova, els comerços i la ciutadania de Cadaqués van acollir el nou sistema amb absoluta normalitat. El nivell de retorn dels envasos de begudes ha estat del 76% de les vendes, arribant al 91% al final de la prova pilot. Amb la qual cosa la recollida selectiva d'envasos lleugers es multiplica per cinc, passant del 12% al 66%.

icon Nota de premsa resultats prova pilot SDDR retorn d'envasos Cadaqués (196.55 kB)

icon Recull de premsa resultats prova pilot SDDR retorn d'envasos Cadaqués (4.93 MB)

icon Resum executiu prova pilot SDDR retorn d'envasos Cadaqués (271.27 kB)

icon Informe prova pilot SDDR retorn d'envasos Cadaqués (15.66 MB)

 

roda_premsa_resultats_provapilot_sddr_cadaquesretornaS'ha calculat que en una implantació real l'estalvi net per l'Ajuntament en la gestió i recollida dels residus seria d'entre 23.000 i 33.605 euros/any.

Així doncs, els resultats de la prova pilot mostren la viabilitat del sistema al nostre país, tant econòmica com tècnica i social, una opció de reciclatge que ja funciona amb èxit a més de 40 països i regions del món i que conviu amb el contenidor groc.

Des de la Fundació estem molt satisfets de l'èxit de la prova i desitgem que contribueixi a avançar en la implantació de l'SDDR a Catalunya i fomentar els envasos reutilitzables, com a eficients instruments per incorporar al nou Pla de Gestió de residus i recursos de Catalunya 2013-2020, que està redactant l'Agència de Residus de Catalunya.

 

tv3_telenoticies_resultats_sddr_cadaques