Rezero

Creem coneixement i impulsem idees, normatives i projectes innovadors perquè tant les empreses, les administracions públiques com la ciutadania puguin tenir la possibilitat de gaudir d'un model de producció i de consumcap al Residu Zero, sense matèries tòxiques, ni productes que quedin sense ús.

baner_dinamic_la_bisbal_desembruta_logo_setmana_EU_prevenciEn el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, l'Ajuntament de La Bisbal d'Empordà i la Fundació Prevenció de Residus, amb el suport del Consorci de Les Gavarres, proposem una acció lúdica de neteja i millora del riu Daró. Serà el llançament de la campanya La Bisbal Desembruta - Convertim els residus en recursos.

Quan: Dissabte 23 de novembre a les 11.00h

On: l'arbreda del carrer Puig d'en Vidal (La Bisbal d'Empordà)

Els voluntaris que hi participin rebran una bossa reutilitzable de cotó orgànic i de comerç just!

Si us plau, confirmeu la vostra participació a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

icon Nota de premsa La Bisbal Desembruta, netja al riu Daró (625.56 kB)

  El proper dissabte 23 de novembre es durà a terme una acció de neteja i sensibilització sobre l'abandonament de residus al riu Daró. L'acció geolocalitzarà, recuperarà i separarà per al seu reciclatge els residus abandonats a les ribes del riu al seu pas pel nostre municipi.

L'acció, a la qual poden sumar-se totes les persones que vulguin participar, començarà a les 11.00 hores. El punt de trobada és l'arbreda del carrer Puig d'en Vidal.

Tots els voluntaris que participin en l'esdeveniment rebran una bossa reutilitzable de cotó orgànic i de comerç just.

El Daró és un riu típicament mediterrani que amb els seus períodes d'assecatge i crescudes atresora una rica diversitat faunística i unes excel·lents formacions de vegetació de ribera, raons per les quals és considerat dels rius més ben conservats de Catalunya, per això està inclòs a la Xarxa Natura 2.000. Malgrat tot, encara hi ha abocaments incívics de residus sense control en els seus marges que en malmeten el seu estat.

Amb aquesta acció lúdica i participativa s'inaugura la campanya La Bisbal Desembruta -Convertim els residus en recursos que es desenvoluparà a La Bisbal d'Empordà durant els propers mesos. Aquesta és la primera campanya de sensibilització ambiental en crear un mapa virtual i en temps real de punts d'abandonament de residus en un terme municipal català. Tothom que ho desitgi podrà participar identificant punts d'abandonament de residus a través de la web catala.desembasura.org o mitjançant les aplicacions de la campanya per a mòbils IOS i Android, ja sigui al casc urbà o al nostre entorn natural.


La Fundació per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable, Ecologistes de Catalunya, Gaia i Amics de la Terra aposten per un ús responsable dels nostres recursos.


Les quatre organitzacions explicaran la seva postura sobre la situació actual del consum de bosses de plàstic d'un sol ús i donaran a conèixer les accions internacionals que es desenvoluparan durant el Dia Internacional Lliure de Bosses de Plàstic.