imatge cicle energia CICLE DE XERRADES SOBRE ENERGIA A TORRELLES DE LLOBREGAT
L'ENERGIA: SOSTENIBILITAT I ESTALVI.
Aquest dimarts 26 de novembre es va iniciar al cicle sobre energia que es portarà terme els dimarts a la Biblioteca Pompeu Fabra de Torrelles de Llobregat, l'objectiu es apropar el debat sobre el model energètic, sostenibilitat i estalvi a les nostres llars.
Aquesta primera jornada del cicle pretenia posar en coneixement de la població la situació actual del model energètic, comparar aquest amb un model renovable, explicar com ens afecta la reforma energètica que va entrar en vigor el passat 12 juliol i desvetllar els secrets dels rebuts de la llum i el gas. iconPrograma cicle energia (142.89 kB)

En conjunt va ser una jornada molt profitosa que no només va situar els assistents en el context actual del model energètic, si no que va donar eines pràctiques per estalviar en les factures energètiques que ens arriben a casa. Entre d'altres conceptes vam conèixer què és la Potència contractada i com gestionar-la, la discriminació horària i eines, com el Bo Social, per reduir el cost del consum energètic.

La propera sessió tindrà lloc el dimarts 3 de desembre i es dividirà en dos blocs:

  • Introducció que resumeixi els trets fonamentals de la primera, donant a tots els interessats en el cicle les eines necessàries per gestionar els rebuts que els arriben a casa així com consells per reduir la despesa energètica a les nostres llars.
  • També coneixerem de primera mà propostes i alternatives participatives de promoció i consum d'energies renovables a través de la cooperativa Somenergia.

En aquesta segona jornada ens endinsarem en el debat de si un model 100% renovable, respectuós amb el medi ambient i amb les generacions futures és possible.

Les properes sessions d'aquest cicle es realitzaran els dimarts 3 i 10 de desembre a la Biblioteca municipal Pompeu Fabra de 19.30h a 21.00h.

Esperem que la informació sigui del vostre interès i poder debatre amb tots vosaltres quin és el model energètic més adequat en el panorama actual i futur al llarg de les xerrades previstes.