Jornada_municipis_sddr_05.03.2014Quasi 25 municipis catalans han participat a la Jornada de presentació de l'estudi Implantació d'un sistema de retorn d'envasos de begudes a Catalunya. Oportunitats econòmiques pels municipis. organitzada per la Fundació per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable i l'Associació Retorna.

L'estudi, presentat per Víctor Mitjans, evidencia la càrrega econòmica que suposa pels ens locals la recollida i tractament dels envasos i quantifica els estalvis potencials que tindria la implantació del sistema de retorn per a envasos de begudes.

icon Resum executiu Oportunitats econòmiques de l'SDDR pels municipis (129 kB)

La conclusió general de la jornada constata que, després de 15 anys, el model de recollida selectiva en contenidors ha tocat sostre i que gran part dels envasos acaben abocats o incinerats. L'estudi demostra que el sistema atual té un gran marge de millora ja que, en volum, tres quartes parts del contenidor de resta són envasos. La gestió d'aquest contenidor va a càrrec íntegrament dels ens locals i un 20% en volum d'aquest contenidor són envasos que es podrien gestionar directament per un sistema de retorn per a envasos de begudes, sistema més eficient tant des del punt de vista ambiental com econòmic, que permetria assolir nivells de recollida selectiva del 90% i estalviar recursos públics.

Veure notícia de la presentació pública als mitjans