Rezero

Creem coneixement i impulsem idees, normatives i projectes innovadors perquè tant les empreses, les administracions públiques com la ciutadania puguin tenir la possibilitat de gaudir d'un model de producció i de consumcap al Residu Zero, sense matèries tòxiques, ni productes que quedin sense ús.

portada_Guia_comer_verd_Sarri_30rDes de la Fundació per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable portem anys potenciant la Xarxa Catalana de Comerços Respectuosos amb el Medi Ambient. Aquesta Xarxa és una eina que aglutina i coordina diferents Xarxes creades arreu de Catalunya amb criteris de prevenció de residus i respecte pel medi ambient.

Aquest 2014 hem volgut acostar-nos a Sarrià per conèixer i promoure les iniciatives comercials que tenen una oferta de productes respectuosos amb el medi ambient i hem elaborat aquesta guia.

Guia de Consum Responsable a Sarrià

Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona hem fet una guia informativa i de consells dirigits a la població, que pretén millorar els hàbits de consum i alhora difondre aquells comerços que al llarg de les nostres observacions s'han pogut identificar com a comerços respectuosos amb el medi ambient.

Els comerços que es mencionen a la Guia segueixen els següents criteris:
1. productes de cultiu ecològic
2. productes locals i/o de comerç just
3. la reducció de la bossa de plàstic
4. la venda a granel i/o de productes reutilitzables
A més, hem decidit donar a conèixer la Guia en època de Nadal ja que són dates de gran consum: joguines, regals, energia, aliments... són consumits en grans quantitats i, massa vegades, sense tenir en compte els impactes que aquest consum provoca. El nostre desig de Nadal és oferir una eina que ens recordi que un Consum Responsable és possible i necessari, a través de consells que faciliten l'adopció de nous hàbits de consum més sostenibles.

itinerari_comerc_verd_Sarria_13.12.2014_rLa Guia es va presentar el 13 de desembre a Casa Orlandai i es va fer un itinerari per comerços del barri que pertanyen a aquesta Xarxa.