Rezero

Creem coneixement i impulsem idees, normatives i projectes innovadors perquè tant les empreses, les administracions públiques com la ciutadania puguin tenir la possibilitat de gaudir d'un model de producció i de consumcap al Residu Zero, sense matèries tòxiques, ni productes que quedin sense ús.

imatge llibre residuzero detallUs convidem a la presentació del llibre Residu Zero. Com reactivar l’economia sense carregar-se el planeta, de Joan Marc Simon, així com experiències catalanes que posen en pràctica aquest repte, a fi de debatre solucions per avançar cap a una societat més eficient en l'ús dels recursos i generadora d'ocupació local.

Quan: dimarts 17 de març a les 17.30h

On: Espai Jove La Fontana  (C/ Gran de Gràcia, 190. Barcelona)

Aforament limitat. Inscripció gratuïta confirmar assistèncica a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o al telèfon 93 265 52 17

Més informació a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., 93 668 61 07

icon programa Residu Zero. Com reactivar l'economia sense carregar-se el planeta (129.62 kB)

La Fundació per a la Prevenció de Residus i Consum Responsable organitza una nova sessió del Cicle de Debats Eines de Prevenció presentant el llibre Residu Zero. Com reactivar l’economia sense carregar-se el planeta, així com experiències catalanes que posen en pràctica aquest repte, a fi de debatre solucions per avançar cap a una societat més eficient en l'ús dels recursos i generadora d'ocupació local.

 

És un llibre, editat per Pol•len Edicions amb criteris d'ecoedició, que presenta una alternativa al sistema actual de gestió de recursos que és factible, positiva i que ens permet mirar endavant fent ús dels darrers avenços en el món de la investigació en el camp tecnològic i social.

L'autor, Joan Marc Simon, és director de Zero Waste Europe, una organització d’abast europeu que té com a objectiu replantejar la relació que tenim amb els recursos. Des de fa 10 anys treballa amb les millors pràctiques en la gestió de recursos i residus i coordina la xarxa europea de centenars de comunitats locals i municipis que caminen cap al Residu Zero.

Aquest acte s'emmarca en les accions commemoratives del X aniversari de l'entitat.

Programa

17.30h - Benvinguda i presentació de l'acte. Rosa Garcia, Fundació Prevenció Residus i Consum

17.35h - Presentació de l'ecoedició. Mar Carrera, Pol·len Edicions

17.40h - Presentació del llibre Residu Zero. Com reactivar l'economia sense carregar-se el planeta Joan Marc Simón, economista i director de Zero Waste Europe

18.00h - Experiències Residu Zero a Catalunya:

  • El Pont Solidari. Jesús Lanao, Director de la Fundació Banc de Recursos
  • La Xarxa de Comerç Verd de Gràcia. Lluís Vilamajor, botiguer de La Bioteca


18.15h - Debat

19.00h - Cloenda