La companyia va deixar de donar bosses l'any 2009 amb una gran campanya mediàtica, la famosa "Bossa Caca", amb la que realment donava un pas a la responsabilitat de la distribució davant un problema ambiental: el consum de bosses de plàstic. Va eliminar totalment les bosses de plàstic de la línia de caixa i va apostar per cobrar les bosses que oferia (de material biocompostable i de ràfia) per desincentivar l'ús de l'envàs de forma innecessària.

Ens preguntem quins són els arguments reals d'haver retrocedit amb el preu de les bosses (per competència amb altres establiments o per queixes dels clients), però el que veiem com a Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable és que ambdos arguments són econòmics i no ambientals.

Aquesta actuació reforça encara més la nostra postura: per a reduir de forma eficient, clara, transparent i pensant en el benefici social i ambiental, s'ha d'avançar amb mesures normatives com el cànon ambiental sobre la bossa d'un sol ús, com es proposa a la campanya Catalunya Lliure de Bosses (http://www.residusiconsum.org/catlliurebosses). Per tant, la nostra crítica és clara i la nostra demanda va dirigida de nou cap a l'administració que hauria de ser prou valenta per posar mesures eficients i no deixar en mans de l'empresa privada el futur de la nostra societat.

Per a valorar els processos que s'han produit enguany, per a celebrar actuacions exitoses i no tan exitoses i valorar el futur de les bosses de plàstic us enunciem que el 3 de Juliol serà el Dia Internacional Lliure de Bosses. Un dia que ha nascut a Catalunya arran de tota la repercussió de la campanya Catalunya Lliure de Bosses s'estendrà enguany a tot el món: Filipines, Itàlia, Califòrnia, Madrid, Illes Balears, Brusel·les, etc.

Més informació a http://www.bagfreeday.org