Actualitat

La Xarxa de Comerç Verd de les Corts s'amplia amb la incorporació dels barris de Sant Ramon i la Maternitat

comerc verd 250Per tal de conèixer de primera mà l’oferta comercial del barri de Sant Ramon i la Maternitat i del barri de Pedralbes i detectar aquells establiments que incorporen criteris de sostenibilitat, es van visitar tots aquells establiments que, per la seva tipologia d’activitat comercial, es consideren susceptibles de ser reconeguts com a Comerç Verd. A tots aquells establiments que compleixin amb els requisits fixats per Rezero se’ls va fer entrega d’un distintiu de Comerç Verd per facilitar la identificació per part de la ciutadania.


Al barri de Sant Ramon i la Maternitat es van detectar 6 comerços amb aquestes característiques.

Llegeix més...

Ja són vint-i-dos establiments que formen la Xarxa de Comerç Verd de Les Corts

comerc verd 250

Al 2016 la Xarxa de Comerç Verd de Les Corts estava formada per 13 comerços i al 2017 aquesta xifra ha crescut fins els 22 establiments. Una de les principals raons d’aquest creixement és que al 2016 alguns comerços no cobraven les bosses de plàstic i enguany ja les cobra per complir amb la normativa que així ho estableix.

Veure aquí els 22 establiments.

Llegeix més...

Amb el barri de Gràcia, la ciutat de Barcelona ja compta amb 450 comerços sostenibles - Xarxa de Comerç Verd


comerc verd 250L'any 2013 Rezero - Fundació Prevenció Residus i Consum va crear la Xarxa de Comerç Verd de Gràcia i cada any s'han anat sumant nous establiments que tenen una oferta de productes que permeten a la ciutadania consumir de forma respectuosa amb el medi ambient.

Amb la incorporació del barri El Camp del Grassot i Gràcia Nova ja són quinze les Xarxes de Comerç Verd a Barcelona, i en total sumen més de 450 botigues.

Veure les botigues de Gràcia que són Comerç Verd.

Llegeix més...

Reverse vending: una projecció de futur en el sector de la restauració

20171107 CRC17 restauracio reverse vending

El Congreso de Restauración Colectiva 2017 va comptar amb la participació de Rosa Garcia, directora de Rezero qui va parlar de 'Reverse vending com a tendència. Recollir, reduir, reutilitzar'.

El 7 de novembre a València, en el marc de la programació de 'València, Capital Mundial de l'Alimentació sostenible ', una iniciativa que parteix de la FAO, amb la finalitat de potenciar els objectius del Pacte de Milà a través de les ciutats, es va celebrar el CRC'17. Aquest Congrés és l'únic esdeveniment a nivell nacional que reuneix els professionals de la restauració social i col·lectiva, i que any rere any es va consolidant com a aparador tant de la problemàtica que afecta el sector i les seves possibles solucions, com dels avenços i tendències per seguir evolucionant.

Una de les últimes sessions del Congrés de Restauració Col·lectiva celebrat a València, es va dedicar a analitzar les tendències i nous conceptes del sector. Els restaurants d'empresa i els serveis en recintes esportius i grans esdeveniments són alguns dels segments que han patit un canvi més radical ... així mateix, la sostenibilitat és també tendència i el reverse vending és una cosa que han d'adoptar totes les empreses

Llegeix més...

Pont Alimentari i l'Hospital Germans Trias impulsen el projecte de donació d’excedents alimentaris

2017 pontalimentari can ruti

Us ho expliquem en el vídeo, clicant a la imatge.

Germans Trias és l'hospital pioner a Catalunya en malbaratament alimentari

Les organitzacions Rezero i Banc de Recursos coordinen amb Arcasa, l’empresa proveïdora de menjar de l’Hospital, la cessió d’aquest excedent a l’entitat Amics del Gorg Mar. Cada setmana es reaprofiten al voltant de 45 kg d’aliments

Llegeix més...

El residu zero com a tendència amb el projecte Jo Soc Coco

20171124 lavanguardia

El passat 22 de novembre es va presentar el pilot de la webserie Objectiu #Rezero on cinc famílies catalanes han acceptat el repte de no produir residus en 30 dies, una experiència pionera que trasllada a la pantalla en forma de websèrie la productora FORMA I&M.

Els mitjans de comunicació han cregut d'interés social la iniciativa; tant que, en les últimes setmanes, hem aparegut a doble pàgina en dos dels mitjans amb més lectors a Catalunya, i no hem parat d'atendre altres mitjans escrits i audiovisuals (TV3, RTVE, ARA.CAT, LA COPE., LA SER, RADIO 4....) i de xarxes online (CATORZE.CAT, MON SOSTENIBLE, EL SOSTENIBLE...).

Llegeix més...

PIMEComerç, nou membre del Patronat de Rezero

20171122 rezero alex goniEl 22 de novembre, el president de PIMEComerç, Àlex Goñi, va participar a l’acte anual de Rezero, que es va celebrar en el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus. A l’acte es van presentar els nous membres del Patronat de l’entitat, entre ells, PIMEComerç.

Llegeix més...

Cinc famílies accepten el repte de no produir residus en 30 dies i protagonitzaran una websèrie on-line

cistella abans web fotografia: marta amat

 

4 milions de tones de residus a l’any per municipi i un rati per càpita de 1,35 kg al dia a Catalunya són xifres alarmants contra les que ja lluiten molts consumidors anònimament. Amb #JoSocCoco, Rezero vol amplificar les seves experiències positives individuals per connectar-es entre sí i posar-les en valor.

Rezero, entitat sense ànim de lucre que lluita des de fa una dècada per canviar el model de producció i consum cap al ‘residu zero’ en col·laboració amb agents socials i econòmics del país, va presentar el 22 de novembre el pilot de la websèrie Objectiu #Rezero, eix central de la campanya Jo Soc Coco.

Enllaç al vídeo: http://consumconscient.rezero.cat/webserie-objectiuresiduzero/

Veure la repercussió mediàtica del projecte clicant aquí.

Amb Jo Soc Coco seguim realitats quotidianes per difondre els valors i la informació pràctica sobre l’estil de vida residu zero d'una manera positiva i empàtica. Es vol empoderar i capacitar la ciutadania envers la reducció de residus i la reutilització.

Llegeix més...

Inscripcions

22nov whastapp

Tenim el plaer de convidar-vos a la trobada anual de Rezero – Fundació Prevenció de Residus i Consum que se celebrarà el proper dimecres 22 de novembre a les 6 de la tarda al Museu Blau de Barcelona (Carrer de Leonardo da Vinci, 4-6).

A l’acte, que estarà conduït pel periodista i activista Bruno Sokolowicz, presentarem en primícia el pilot de la web sèrie Objectiu #Rezero que mostra les vivències de les cinc famílies catalanes que han portat a la pràctica el repte de viure 30 dies sense produir residus. Després de la projecció podrem parlar amb aquestes famílies i altres membres de la comunitat Residu Zero sobre els reptes i oportunitats d’aquesta experiència.

Llegeix més...