Actualitat

Les experiències dels comerços sostenibles de Barcelona

15 231 494 p

La iniciativa Comerç Verd, Comerç + Sostenible (impulsada per Rezero i l'Ajuntament de Barcelona) té l'objectiu de difondre experiències sostenibles de comerços, que serveixin d'inspiració perquè altres comerços les posin en pràctica i així millorar el seu compromís social i ambiental, i guanyar nous clients. 

Llegeix més...

Presentació de la campanya “Remenja’mmm, massa bo per llençar-ho”

Fotobossa2OK1 de febrer a les 12h a Barcelona
Hotel Barceló Sants – sala MR56
(Plaça dels Països Catalans, s/n, 08014 Barcelona)

En l’acte es presentarà la campanya “Remenja’mmm, massa bo per llençar-ho” que té per objectiu sensibilitzar, tant als consumidors com a la indústria de restauració i hostaleria, en la prevenció del malbaratament alimentari tot oferint propostes i accions alternatives per a la seva reducció.

Llegeix més...

Els eurodiputats voten avui per avançar en estratègies d'Economia Circular eficients


euHi ha clars senyals per a que la Comissió i el Consell de la Comissió de Medi Ambient del Parlament Europeu augmentin significativament la voluntat d'incloure la majoria de les propostes -més ambicioses- del paquet d'Economia Circular del 2014 presentat pel Comissari Potocnik.

Dins l'Estratègia Europea Residu Zero a, el text aprovat a la Comissió de Medi Ambient inclou la major part dels elements d'èxit de les ciutats Residu Zero de tot Europa. El text planteja l'establiment d'un objectiu de reciclatge del 70% (5% dels quals serien per a la preparació per a la reutilització) i fa obligatòria la recollida selectiva, prioritzant encara més la matèria orgànica, els tèxtils i els olis de rebuig.

Llegeix més...

Guia de comerç verd de la Sagrada Família, Fort Pienc i la Dreta

cguia_comerç_verdEt costa trobar llibretes amb paper reciclat, paquets de paper reciclat amb certificació d’Àngel Blau, material d’oficina sense tòxics, etc? Vols comprar a granel els ous, els cereals i els llegums amb les quantitats i l’envàs que tu decideixis? Consulta “No m’emboliquis”, la nova guia de comerç conscient de l’Eixample.

Guia de Comerç Verd de l'Eixample

Llegeix més...

Bones festes residu zero

nadala2016 def

El projecte reWINE estrena pàgina web

a274b4d8 8632 47fe abfe 33b81dbd93e2El projecte europeu LIFE reWINE, impulsat per Rezero, ha presentat oficialment la seva pàgina web www.rewine.cat. El web inclou informació sobre l’objectiu i activitats del projecte, notícies, agenda i un espai per explicar el sistema de reutilització d'ampolles de vi.

Llegeix més...

Serunion s'uneix a la lluita contra el malbaratament alimentari

serunion rezero

• Serunion signa un conveni de col·laboració amb la Fundació Banc de Recursos, Nutrició Sense Fronteras i Rezero per reduir el malbaratament alimentari.

• L’empresa Serunion col·labora amb els projectes BCN comparteix el menjar i Pont Alimentari per reaprofitar els excedents alimentaris que es generin.

• Gràcies als projectes BCN comparteix el menjar i Pont Alimentari s’han recuperat i distribuït més de 120 tones de menjar cuinat excedent i 4 tones de menjar fresc.

Llegeix més...

Inaugurada la primera Nevera Solidària de Catalunya

neverasolidariaAhir, dimarts 13 de desembre de 2016, es va inaugurar la primera nevera solidària de Catalunya, ubicada a l’Ateneu L’Harmonia de Sant Andreu. Es tracta d’una iniciativa per combatre el malbaratament alimentari impulsada per la Fundació Banc de Recursos, Rezero i Nutrició Sense Fronteres, que compta amb l’assessorament de tècnics de l’Agència de Salut Pública.

Llegeix més...

Presentació pública de la primera Nevera Solidària a Catalunya

neveraEt sobra algun aliment? Porta’ls a la Nevera Solidària de l’Ateneu L’Harmonia!


Ja està en funcionament la primera Nevera Solidària de Catalunya a l’Ateneu L’Harmonia de Sant Andreu. La iniciativa, promoguda per diverses entitats de la ciutat, vol ser una eina més en la lluita contra el malbaratament alimentari i un exemple pràctic d’aprofitament i de solidaritat.

Llegeix més...