Rezero compta amb un equip de professionals proactius que treballen amb compromís i passió per a fer realitat la societat #residuzero. Un equip multidisciplinar que desenvolupa la seva tasca d'acord amb aquests principis:

  • Rigorositat i pas a l’acció: un equip consolidat de biòlegs, pedagogues i ambientòlegs que aporten solucions i garanteixen la seva validesa.
  • Innovació i autenticitat: un equip de comunicació, imatge, disseny gràfic i audiovisual que han fet del to positiu, col·laboratiu i proactiu el signe d’identitat de la nostra comunicació.
  • Visió estratègica i inclusivitat: amb un equip de col·laboradors amb una llarga experiència la gestió de projectes per la transformació socioeconòmica de nous models com l'economia circular.

Tot aquest valor professional juntament amb la confiança i el suport de les entitats, institucions, empreses i administracions que formen part de l’entitat és el que ha fet possible que Rezero hagi esdevingut el referent en prevenció al nostre país.

 

 

rosa

 

Rosa Garcia - Directora General

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Biòloga i Doctora en Sostenibilitat

Ha dirigit estudis i plans de gestió de residus municipals, plans de prevenció per municipis, diputacions i empreses, plans de reutilització i preparació per a la reutilització de residus i estudis per a la implantació de bones pràctiques ambientals en el sector del comerç i l’hostaleria. Dirigeix la campanya d’impuls de sistemes de dipòsit d’envasos de begudes a Catalunya i Balears i els treballs realitzats a Formentera amb aquesta finalitat, la Xarxa de Comerç Verd, la campanya Catalunya Lliure de Bosses i el projecte de reducció de malbaratament alimentari Pont Alimentari. Coordina l’àmbit de treball que desenvolupa les propostes normatives i fiscals en l’àmbit de la gestió preventiva dels residus municipals i el consum responsable (Llei Catalana de Prevenció, Gravamen bosses de plàstic, Llei balear de residus,...). Membre investigadora del Grup de Recerca Consolidat Complex (Ref.2014 SGR 543 AGAUR) de la UAB especialista en el desenvolupament de competències professionals en Sostenibilitat i la seva avaluació.

 
   
 elena

 

 

Elena Diez - Directora executiva

Pedagoga

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Coordinadora de l’àmbit de projectes i educació ambiental de Rezero des d’on ha desenvolupat les tasques de direcció i coordinació de campanyes de gestió i prevenció de residus municipals, així com diversos processos participatius. Entre d’altres, és responsable de la implantació de la recollida de la fracció orgànica a les ciutats de Barcelona i Girona, del disseny i implantació de recollides porta a porta a diversos municipis catalans i del disseny i implantació dels serveis de deixalleria i punt verd mòbil a Barcelona, Blanes i Girona. En l’àmbit d’estudis de l’entitat ha elaborat diversos plans de prevenció de residus municipals i ha realitzat diversos treballs en relació a la implantació de sistemes de dipòsit, devolució i retorn d’envasos -SDDR-. En aquest àmbit ha estat coordinadora de la prova pilot de retorn d’envasos a Cadaqués i ha realitzat l’estudi per a la implantació d’un SDDR a l’illa de Formentera.

 
   

 martabeltran

 

 

 

Marta Beltran - Directora de projectes

Biòloga Humana amb Màster en Educació, Participació i Comunicació Ambiental

(baixa maternal)

Coordina projectes i campanyes de l’entitat, com Catalunya Lliure de Bosses, el Dia Internacional Sense Bosses, Mercats Lliures de Bosses. És responsable del projecte europeu LIFE+ Rewine, sobre la reutilització d’ampolles en el sector vitivinícola català, així com de Pont Alimentari i Remenja’mmm sobre la reducció del malbaratament d’aliments als sectors del comerç i la restauració. En l’àmbit d’estudis ha elaborat diverses anàlisis de la producció de residus associada a la cistella estàndard de la compra, així com diversos informes en relació al sobreenvasat i els envasos supeflus en productes de consum quotidià. També ha participat en estudis econòmics sobre la gestió dels envasos dels ens locals. Entre d’altres, ha desenvolupat projectes com el foment del sistema de dipòsit, devolució i retorn d’envasos, l’ambientalització de dependències municipals d’ajuntaments, ecoauditories de prevenció de residus, l’assessorament a empreses cap al Residu Zero, Comerç + Sostenible i Comerç Verd.

 
   

laia

 

 

Laia Carulla - Adjunta de direcció

Ambientòloga

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb coneixement i experiència en els àmbits de l’educació ambiental i la gestió municipal com a tècnica de medi ambient. Ha coordinat equips d’educadors ambientals i ha participat en l’elaboració i execució de campanyes de sensibilització i de noves dinàmiques i materials d’educació ambiental. Entre les seves àrees de treball destaca la participació en la creació de Xarxes de Comerç Verd a diferents municipis catalans, la redacció de Plans Locals de Prevenció de residus i del Pla d’Impuls per a la millora de la recollida selectiva de la fracció orgànica a Barcelona.

 

 

 
anna  

Anna Peña - Directora de Comunicació

Ambientòloga amb postgrau de psicologia ambiental

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. // premsa: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Especialitzada en estratègia i comunicació i ambiental, ha treballat de responsable de comunicació i projectes en diferents institucions. Amb experiència en fomentar el treball en xarxa de diferents sectors per a una mateixa campanya. En concret, ha coordinat amb diferents entitats, institucions i persones la campanya Catalunya Lliure de Bosses, participant finalment a la Comissió de Limitació de Bosses de Plàstic organitzat per diferents departaments del Govern de la Generalitat de Catalunya.
També ha estat Directora tècnica de la plataforma Retorna, pensant en estratègia política de Catalunya i l'Estat espanyol i coordinant i treballant en xarxa amb 20 entitats de l’estat.

 

 
 alba  
Alba Cabrera - Cap d'estudis

Ambientòloga amb Màster en Enginyeria Ambiental

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

Té àmplia experiència en la realització d’estudis de recerca en els àmbits de la sostenibilitat i els residus, tant a nivell local, regional com europeu. Amb coneixement i experiència en la recollida i anàlisi de dades, en l’ús de programes de simulació ambiental i en la gestió i redacció d'informes. Ha treballat com a investigadora junior a la University College Dublin. A Rezero ha elaborat i coordinat plans de prevenció de residus, estudis d’Economia Circular i estudis pel foment de la reutilització de materials.

 

 
raul  

Raül Paniagua - Coordinador de projectes

Ambientòleg amb Màster en Enginyeria Ambiental

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Experiència en recerca. Ha treballat al departament d'enginyeria química de la Universitat de Barcelona realitzant estudis pel tractament de la fracció orgànica dels residus municipals. També ha realitzat estudis per la disminució de generació de gasos d'efecte hivernacle a Irlanda. Recentment ha adquirit experiència en el món de l'educació ambiental, realitzant visites guiades a centres de tractament de residus i tractament d'aigües.

 

 

roser

 

Roser Badia - Coordinadora a les Illes Balears

Ambientòloga amb formació específica en educació ambiental, pedagogia holística i participació ciutadana.

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Ha treballat en l'àmbit de l'educació formal, com a professora de secundària i de la universitat, coordinant un projecte de formació ocupacional i realitzant tallers diversos d'educació ambiental escolar. Des de l'activisme ambiental ha dissenyat i executat campanyes de sensibilització i projectes en l'àrea dels residus i els recursos naturals, l'energia i el canvi climàtic, i l'alimentació i l'agricultura. Per compte propi ha realitzat estudis d'impacte ambiental, disseny de materials didàctics i campanyes i cursos per al foment del compostatge domèstic. Al 2018 es va incorporar com a coordinadora de Rezero a les Illes Balears.

 

 

laura

 

Laura Sanz - Coordinadora projectes

Ambientòloga i estudiant un Màster en Sostenibilitat ambiental, economica i social

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Coordinadora de campanyes municipals com Comerç Verd, Remenja'mmm o Jo soc Coco, va arribar a Rezero amb les pràctiques universitaries on va poder conèixer el funcionament d'aquestes campanyes com a educadora ambiental.

 

 

jenny

 

Jenny Berengueras - Tècnica

Ambientòloga, diplomada en Anàlisis i Polítiques Ambientals i màster en Responsabilitat Social Corporativa

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb 17 anys d'experiència profesional en l'àmbit de la protecció dels animals ha co-organitzat projectes i campanyes com la iniciativa legislativa popular que va posar fi a les corrides de toros a Catalunya i ha co-produit el documental Empatia. El seu interès en el consum responsable i la reducció de residus la porta a cursar estudis en economía circular, gestió de residus i economía social i solidària així com a llençar un projecte emprenedor de bosses reutilitzables.

 

 

vane

 

Vanessa Rodríguez - Administrativa i secretària

Realitzadora en mitjans audiovisuals

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb formació en Imatge i So, sempre ha reballat en el món audiovisual, fotografia, comunicació i cinema. Ha treballat en el departament d'audiovisuals d'una gran empresa. Al ser mare, va fer diverses formacions relacionades amb la maternitat. Els ultims anys ha estat assessora de portanadons tant per particulars com per professionals. Fascinada amb la feina a Rezero.

 

 

laiag

 

Laia Guardiola - tècnica

Ambientòloga

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb un llarg vagatge en el món del lleure com a monitora i directora, sempre en contacte amb la natura. Ha exercit com a educadora ambiental i el seu creixent interés pel desenvolupament sostenible global l'ha atret cap a l'àmbit de la prevenció de residus i del consum responsable. Creu fermament en un nou model social i econòmic com el que plantegen projectes com la Biblioteca de les Coses, amb el qual ha estat involucrada des de la seva arribada a Rezero.