Rezero

Creem coneixement i impulsem idees, normatives i projectes innovadors perquè tant les empreses, les administracions públiques com la ciutadania puguin tenir la possibilitat de gaudir d'un model de producció i de consumcap al Residu Zero, sense matèries tòxiques, ni productes que quedin sense ús.

Les campanyes de la Fundació pretenen oferir eines per a que s'exergeixi una pressió social i econòmica de tots els sectors de Catalunya per a fer possible mesures normatives de prevenció de residus a nivell de la Generalitat de Catalunya.

 

no_bosses-190Catalunya lliure de bosses

La campanya preten que el Govern de la Generalitat de Catalunya i especialment el Departament de Medi Ambient i Habitatge reguli el consum indiscriminat i gratuït de bosses de plàstic a Catalunya, a partir de l'aplciació d'un impost ecològic de 0'20€/bossa.

S'ha donat màxim ressò mediàtic i social, i de suport a la campanya, amb adhesions a la declaració de la campanya i els compromisos específics d'enls locals i administracions, cadenes comercials, gremis i associacions de comerciant, univesitats, entitats cíviques, etc. en reduir i fomentar la reducció de les bosses i la divulgació de les mesures a emprendre.

 

PONTPont alimentari

El projecte Pont Alimentari pretén incidir en la reducció del malbaratament a través d’una campanya d’educació ambiental basada en els valors de la solidaritat i l’aprofitament dels recursos naturals.
El projecte inclou la diagnosi dels aliments que es llencen en el sector de la distribució d’aliments al detall, el càtering i la restauració, la seva sensibilització quant a la reducció del malbaratament alimentari i les propostes de millora i la creació d’una xarxa d’interacció (Pont) entre aquestes empreses donants i entitats receptores de suport a col·lectius vulnerables de Barcelona.

 

cverd2Xarxa de Comerços Respectuosos amb el Medi Ambient

La Xarxa Catalana de Comerç Verd és un òrgan que aglutina totes les experiències de xarxes de comerços i de comerç verd a nivell de tot Catalunya. Amb aquesta iniciativa s'engega una dinàmica comuna que vol unificar en una mateixa actuació uns acords i compromisos dels comerços, gremis, associacions, distribuïdors i fabricants, administracions i entitats promotores i, en un futur, a la resta d’iniciatives de consum responsable que s’hi vulguin vincular.

 

residu zeroEstratègia Residu Zero

L’objectiu principal del projecte és la creació d’una estratègia catalana de prevenció i gestió sostenible dels residus que desenvolupi propostes concretes per a reduir i recuperar al màxim els residus municipals i que dissenyi els models i el pla d’implantació de les infrastructures de recuperació de residus necessàries a Catalunya.

  

retorna logo catRetorna

L’objectiu principal del projecte és reduir al màxim la generació de residus i demana als productors que implantin un Sistema de Dipòsit i Retorn d'Envasos perquè cada dia a Catalunya es deixin d'abocar, incinerar o abandonar 5,5 milions d'envasos de begudes.